Gündem

Corona Virüsü Aşısının Piyasa Tarihi Belli Oldu

Güney Kore’nin önde gelen ilaç şirketlerinden Celltrion tarafından corona virüsü aşısı hakkında önemlli bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada aşının piyasa tarihi belirtildi. Ayrıca açıklamada corona virüsü için 90 milyon doz aşı satın alındığını vurgulandı.

Corona virüsü salgınından dolayı dünyada her gün binlerce insan hayatını kaybediyor. Ayrıca corona virüsü aşısı için çalışmalar hızlandı. Türkiye’nin de katıldığı aşı çalışmaları kapsamında 3 üniversitenin ortak yapılan çalışması neticesiyle bulunan aşı denemesi hayvanlarda olumlu sonuç verirken, ileri günlerde insanlarda da denenmeye başlayacağı duyuruldu.

Corona virüsü salgınından dolayı dünyada her Güney Kore’nin önde gelen ilaç şirketlerinden Celltrion, corona virüsü aşısının seri üretimi için kesin tarih verdi.

GELECEK YILIN BAŞINDA

Corona virüsü hastalığının tedavisi için geliştirilen ilaç için bir takvim belirlendiğini açıklayan ilaç şirketi, Korona’ya karşı antikor tedavisi için geliştirilen ilacın gelecek yılın başında piyasaya sürüleceği belirtildi.

Yaklaşık 250 milyon dolarlık yatırım yapıldığı açıklanırken, ilacın gönüllü insanlar üzerinde denenmesine bu hafta başlanacağı belirtildi. Cuma günü Güney Koreli yetkililer ilacın denemeleri için onay vermiş ve denemeler hız kazanmıştı.