Kamu

Corona virüsü aşısı olup olmayacağınızı öğrenebilirsiniz!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca dün yaptığı açıklamalarda, kitlesel aşılamaların bugün başlayacağını duyurmuştu. Aşılama sağlık çalışanlarından başlayacak. Ancak vatandaşlar da aşılanma ile ilgili durumlarını e-Nabız uygulaması üzerinden öğrenebilirler.

Çin’den Türkiye’ye getirilen corona virüsü aşıları sağlık çalışanlarına uygulanamaya başlandı. Aşılar öncelik sırasına göre vatandaşlara da uygulanmaya başlanacak. Ancak vatandaşlar aşıda öncelikli olup olmadıklarını merak ediyorlar. Sağlık Bakanlığı tarafından güncellenen e-Nabız sistemi ile aşıda öncelik durumu öğrenilebilir.

Vatandaşlar, uygulamaya eklenen “Kovid-19 aşı durumu bilgilendirme özelliği” sayesinde aşı için belirlenen öncelik grubunda olup olmadıklarını görebilirler.

E-NABIZ’A NASIL GİRİŞ YAPARIM?

Sisteme girişte kimlik doğrulama iki şekilde mümkün olmaktadır.

1. E-Devlet kapısı üzerinden E-Devlet şifresi, E-İmza veya Mobil İmzanızı kullanarak T.C. numaranız ile sisteme giriş yapabilirsiniz (Şekil1). E-Devlet girişine tıkladığınızda Şekil2’de gördüğünüz E-Devlet girişine yönlendirileceksiniz.
Giriş yaptığınızda profil bilgilerinizi oluşturmak için yönlendirildiğiniz ilk ekranda Kullanım Şartları bulunmaktadır. Profilinizi oluşturmaya başlamak için “e-Nabız Sistemi kullanım koşullarını okudum” yazısının yanında bulunan kutucuğu işaretlemeniz gerekmektedir.

Profil bilgilerinizi oluşturmak için 2. Aşama kişisel bilgilerinizdir.

2. E-Devlet şifreniz yoksa Sağlık Bakanlığına kayıtlı Aile Hekiminize cep telefonu numaranızın kaydını yaptırarak, telefonunuza gelecek kısa mesaj ile size iletilen tek kullanımlık erişim kodunu kullanarak sisteme giriş yapabilirsiniz.