Gündem

Corona virüsü aşısı ile ilgili flaş açıklama: Çocuk yapmak isteyenler aşı olmasın!

Corona virüsüne karşı Kasım ayında Pfizer ile BioNTech‘in geliştirdiği aşının etkili olduğu duyurulmuştu. Aşı hakkında yeni açıklamalar gelmeye devam ediyor. Son olarak kimlerin aşı bulamayacağı bildirildi. Buna göre, şiddetli alerjisi olanlar, hamileler, emzirenler, önümüzdeki iki ay içinde çocuk sahibi olmak isteyenlerin aşı olmaması gerekiyor.

Çin Wuhan’dan dünyaya yayılan ve milyonlarca insanın enfekte olmasına neden olan corona virüsü salgınında her gün yeni bir gelişme yaşanıyor. Son olarak, BioNTech isimli firması tarafından geliştirilen corona aşısı hakkında Alman virolog Friedenmann Weber Focus Dergisi’ne değerlendirmelerde bulundu.

Üç hafta içinde iki doz halinde veriliyor

Weber tarafıdan yapılan açıklamalarda, “Aşı 16 yaş ve üstündekiler için uygundur. Üç hafta içinde iki doz halinde verilir. Üretici Pfizer/BioNTech’e göre ikinci dozdan ancak yedi gün sonra koruma sağlayabilir. Aşağıdaki insan grupları aşı olmamalılar; Şiddetli alerjisi olanlar, hamileler, emzirenler, önümüzdeki iki ay içinde çocuk sahibi olmak isteyenler” ifadeleri kullanıldı.

Aşının prospektüsü hakkında bilgilendiremelerde bulunan Weber, endişe etmeye gerek olmasığını söyledi. Yaygın yan etkilere de değinen Weber tarafından en yaygın yan etkilerinin baş ağrısı, yorgunluk, titreme, ateş, mide bulantısı, kas ve eklem ağrısı olduğu belirtildi.