Gündem

Corona virüsü artık daha hızlı yayılıyor!

Çin Wuhan’dan dünyaya yayılan corona virüsüne karşı mücadele devam ediyor. Bu kapsamda yapılan aşı açıklamaları herkese umut olmuştu. Ancak İngiltere’den salgınla ilgili endişe verici bir açıklama geldi. İngiliz hükümetinin Sağlık Başdanışmanı Prof. Dr. Chris Whitty, corona virüsünün mutasyona uğrayan yeni türünün daha hızlı yayıldığını ve ölümcül olduğunu duyurdu.

Dünya genelinde 1 milyon 684 binden fazla insanın hayatını kaybetmesine neden olan corona virüsü salgını ile ilgili yeni açıklamalar yapılmaya devam ediliyor. Kasım ayında peş peşe yapılan aşı açıklamaları sevince yol açarken, bu kez endişe verici bir açıklama yapıldı. İngiltere hükümetinin Sağlık Başdanışmanı Prof. Dr. Chris Whitty tarafından yapılan açıklamada, mutasyona uğrayan corona virüsünün daha hızlı yayıldığı ve can kaybına neden olduğu bildirildi.

Acil çalışmalar yürütülmesi gerekiyor

Konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, “Dünya Sağlık Örgütü’ne bildirimde bulunduk ve durumu daha iyi anlamamıza yardımcı olacak olan mevcut verileri incelemeye devam ediyoruz. Şu anda bu yeni türün daha ölümcül olduğuna ya da mevcut aşı ve tedavileri etkileyebileceğine dair henüz bir bulgu yok. Ancak bu görüşün net bir şekilde teyit edilmesi için konuyla ilgili acil çalışmalar yürütülmesi gerekiyor” ifadeleri kullanıldı.

Dünya genelinde corona virüsü vakalarının derlendiği wordometer internet sitesine göre, 76 milyon 233 bin 104 kişi virüse yakalandı. 1 milyon 685 bin 577 kişi virüs yüzünden hayatını kaybetti. 53 milyon 465 bin 35 kişi ise virüsten kurtularak sağlığına kavuştu.