GündemManşet

Corona virüste yeni mutasyon tespit edildi: 20 ila 29 yaş arasında görülüyor!

Türkiye’de corona virüsünde delta varyantı endişesi yaşanırken, yeni bir gelişme yaşandı. İngitere’den gelen son bilgilere göre, corona virüsüne ilişkin yeni bir mutasyon tespit edildi. Yeni mutasyon ile ilgili yapılan bilgilendirmelerde çoğunluğunun 20 ila 29 yaşlarındaki kişilerde görüldüğü bildirildi.

Tüm dünya corona virüsüne karşı savaş veriyor. Bu kapsamda bir çok ülkede aşılama çalışmaları devam etse de virüsün yeni mutasyonları ortaya çıkıyor.

Son olarak ise İngiltere’den yeni bir mutasyon haberi geldi. İngiltere Halk Sağlığı Kurumu (PHE) tarafından yapılan açıklamalara göre, şimdiye kadar 16 kişide görülen yeni bir mutasyon tespit edildi. 10 vakanın Londra’da olduğu belirtilen virüs İngiltere’nin 3 farklı bölgesinde tespit edildi. Yeni mutasyon vakalarının çoğunlukla 20 ila 29 yaşlarındaki kişilerde görüldüğü öğrenildi.

Yeni mutasyon vakaları arasında ölüm tespit edilmedi

B.A.621 olarak bilinen yeni mutasyonun “ciddi hastalıklara neden olduğunu gösteren bir kanıt bulunmadığı ve mutasyon tespit edilen vakaların çoğunun “denizaşırı seyahatlerle bağlantılı olduğu bildirildi. Söz konusu varyanta ilişkin ölüm ise tespit edilemedi.