Gündem

Corona ile mücadele devam ederken yeni hastalık ortaya çıktı!

Tüm dünya corona virüsü ile mücadele devam ederken yeni bir hastalığın daha ortaya çıktığı öğrenildi. Son gelen haberlere göre, Tanzanya‘da baş dönmesi, mide bulantısı ve kan kusması nedeniyle 50’den fazla kişinin hastaneye kaldırıldığı öğrenildi. 15 kişi ise bu hastalık nedeniyle hayatını kaybetti.

Corona virüsü nedeniyle milyonlarca insan enfekte oldu. Öte yandan Tanzanya’dan endişe verici bir hastalık haberi geldi. Elde edilen verilere göre, Mbeya şehrinde hastaneye çeşitli şikayetlerle giden hastalarda baş dönmesi, mide bulantısı ve kan kusmasına yol açan bir hastalık tespit edildi. Nedeni teşhis edilemeyen hastalık nedeniyle 50’den fazla kişi hastaneye kaldırıldı. Ayrıca 15 kişi hastalık nedeniyle hayatını kaybetti.

Bölgeye uzman ekip gönderildi

Söz konusu hastalık hakkında Chunya Kamu Sağlığı İdaresi Başkanı Felista Kisandu açıklamalarda bulundu. Kisandu, ön araştırmaların hastaların çoğunun daha önce mide ülseri ya da karaciğer hastalığı yaşamış erkeklerden oluştuğunu gösterdiğini bildirdi. Hastalık nedeniyle bölgeye uzman ekibin gönderildiği öğrenildi.