GenelGündem

Hayatını kızının dışkısına borçlu!

Çok nadir görülen bir hastalığa yakalanan talihsiz adam kızının dışkısı sayesinde kurtuldu.

Belçikada yaşanan talihsiz olayda bağırsağında Klebsiella pneumoniae mikrobu bulunan 47 yaşındaki adam kızının dışkısı sayesinde normal hayata döndü.

Alkol tüketmediği halde gün içinde sık sık kendini sarhoş gibi hisseden ve ismi gizli tutulan 47 yaşındaki adam sonunda dayanamayarak tıbbi destek almak için hastaneye başvurdu. Çok nadir görülen bir rahatsızlığa yakalanan adamın vücudu, şeker ve karbonhidratları alkole çeviriyordu. Bağırsak florasındaki bir maya bakterisinin sebep olduğu Auto – Brewery sendromu olarak adlandırılan bu hastalık 30 yılda yalnızca 5 defa görülmüş.

EHLİYETİNE EL KONULDU

Vücudu sürekli alkol üreten adam, uygulanan mantar tedavisiyle daha da kötü hale geldi. Tedavinin işe yaramadığı talihsiz adam hiç alkol almadığı halde trafik polisleri tarafından yüksek miktarda alkol kullanmakla suçlanıp ehliyetini de kaptırdı.

KIZININ DIŞKISI HAYATA DÖNDÜRDÜ

Gündelik hayatı iyice zorlaşan ve sürekli sarhoş gibi dolaşan adam için sonunda doktorlar bir tedavi yöntemi önerdi. Fekal mikrobiyota nakli, daha anlaşılır deyişiyle dışkı nakli olarak adlandırılan bu tedavi yönteminde dışkıda bulunan bir bakteri olan dışkı mikrobiyotasını hastanın ince bağırsağına aktarılıyor.

Çaresizce tedavi yöntemi arayan 47 yaşındaki talihsiz adam bu tedavi yöntemini kabul etti. Doktorların hastanın 22 yaşındaki kızından aldığı dışkı babaya aktarıldı. Operasyon ve tedavi süreci başarılı bir şekilde ilerleyen adam sonunda hastalıktan kurtuldu.

Ehliyetini de geri alan adam normal hayatına kızının dışkısı sayesinde geri döndü.