Gündem

Çocuklara tecavüzü anlatan skandal kitap hakkında Bakanlıktan açıklama geldi!

"Gül ve Düşün" isimli çocuk kitabında yer alan tecavüz hikayesi gündem olmaya devam ediyor. Ayıya tecavüz eden tilkinin hikayesinin yer aldığı kitap ile ilgili son olarak Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı açıklamada bulundu.

Musa Dinç isimli yazarın kaleme aldığı “Gül ve Düşün” isimli çocuk kitabı Türkiye’de ses getirdi. Kitapta bir tilkinin ayıya tecavüzü anlatılıyor. Arı Sanat Yayınevi tarafından basılan ve vatandaşların tepkisine yol açan kitap ile ilgili son olarak Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı açıklamada bulundu.

İşte Bakanlığın açıklaması

Bakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Gül ve Düşün’ isimli çocuk kitabında yer alan ifadelerin kabul edilemez olduğu bildirildi. Açıklamada, “Bakanlığımız Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü, konuyu 26.08.2020 tarihi itibariyle Küçükleri Muzır Neşriyattan Koruma Kurulu’nda resen incelemeye almıştır.

Kitabın içeriğinin çocuklarımızın psikososyal gelişimini olumsuz yönde etkileyeceği değerlendirilmiş ve adı geçen kitap ile ilgili muzır ve müstehcen olduğu yönünde karar ivedi bir şekilde alınmıştır.

Çocuklarımızın yüksek yararı ve toplumsal ahlaki yapımızın korunması önceliğimizdir. Bakanlık olarak çocuklarımızın ruhsal, psikolojik ve fiziksel gelişimlerini etkileyecek her türlü olumsuz içerik ile mücadelemiz devam edecektir” ifadeleri kullanıldı.

Yazar özür dilemişti

Kitaba gelen eleştirilerden sonra sosyal medya hesabından açıklama yapan Musa Dinç, “Erdemli bir davranış sergileyerek özür diledim, kitap satış dışı tutuldu; yayınevi ve benim elimde olanları imha ettik. Hakaret ve küfürler suç teşkil ediyor. Beni tanıyan ve bilenler nasıl bir insan olduğumu herkes biliyor” ifadelerini kullanmıştı.