Ekonomi

Çocuk sahibi ailelere devlet geçici süreliğine para ödemesi yapıyor: e -Devlet üzerinden hemen başvurabilirsiniz!

Türkiye’de devlet çocuk sahibi ailelere destek ödemesi yapıyor. Söz konusu ödemeler için aileler e-Devlet üzerinden başvurularını yapabiliyorlar. Her ay gerçekleştirilen ödemeler, ortalama 1259 lira olarak yatırılıyor. Bu ay ödemeler 15 Ekim’e kadar tamamlandı.

İhtiyaç sahibi vatandaşlara, Çocuklarının temel ihtiyaçlarını karşılamaları için devlet tarafından destek ödemesi yapılıyor. Ödemeler geçici süreliğine veriliyor. Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) ödemelerinden faydalanmak için bazı şartların sağlanması gerekiyor.

SED ödemesi için şartlar

Haklarında bakım tedbiri kararı verilerek sosyal hizmet kuruluşlarında bakılan ve desteklendikleri takdirde ailesi veya yakınları yanına verilebilecek çocuklar.

Ekonomik yoksunluk nedeniyle, desteklenmedikleri takdirde korunmaya muhtaç duruma düşecek olanlardan haklarında bakım tedbiri kararı alınmaksızın sosyal ve ekonomik destek hizmetinden yararlandırılarak ailesi veya yakınları tarafından bakılabilecek çocuklar.

Bakım tedbir kararlı iken yaş sınırlarını tamamlamaları nedeniyle, sosyal hizmet kuruluşlarından veya koruyucu aile yanından ayrılanlardan iş ve meslek edinme kursuna veya eğitimlerine devam eden veya bir iş ve meslek sahibi olamayıp desteklenmedikleri takdirde muhtaç duruma düşecek olan gençler.

Olağanüstü bir felaket, tabii afet, hastalık veya kaza geçirerek belirli bir süre kendisinin ve geçindirmekle yükümlü bulunduğu aile fertlerinin temel ihtiyaçlarını karşılayamayacak durumda olanlar ile hayati tehlike arz eden ve ameliyat gerektiren durumlarla karşılaşan veya vefat eden kişilerin çocukları.

Bakan Yanık’tan SED ödemesi açıklaması

Bakan Yanık geçtiğimiz haftalarda yaptığı açıklamalarda, ailelere her bir çocuk için ortalama 1259 lira destek verildiği bildirmiş ve “Bu çerçevede SED, her ay ailelerimizin hesaplarına düzenli yatırılıyor. İhtiyaç sahibi ailelerimizin çocukları için ekim ayında 170 milyon 596 bin lira ödeme yapacağız.” İfadelerini kullanmıştı.