Eğitim

Çocuğunu özel okula gönderenler dikkat!

Çocuğunu özel okula gönderen velileri ilgilendiren önemli bir gelişme yaşandı. Küresel pandemi nedeniyle bir veli hizmetin sözleşmede belirtildiği şekilde verilemediği için İl Tüketici Hakem Heyetine başvuruda bulundu. Bunun üzerine heyet başvurunun kısmen kabulüne ve para iadesine karar verdi.

Pandemi nedeniyle Türkiye’de milyonlarca öğrenci uzaktan eğitime geçti. Takvim’in haberine göre, Çocuğunu özel okula gönderen bir veli ise 2019-2020 eğitim öğretim döneminde okulla 29 bin lira bedelli eğitim sözleşmesi imzaladığı ancak salgın nedeniyle belirtilen şartlarda hizmet alamadığı şikayetiyle ve 10 bin 242 lira 9 kuruşluk eğitim ve yemek bedelinin tarafına iadesini talebiyle İl Tüketici Hakem Heyetine başvuruda bulundu.

Tüketicinin mağduriyeti giderildi

İl Tüketici Hakem Heyeti ise talebin kısmen kabulüne ve 4 bin 369 lira 62 kuruşun iadesine karar verdi.

Konu hakkında değerlendirmede bulunan Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) İzmir Şube Başkanı Cevdet Uçan heyetin detaylı inceleme sonucu, salgın nedeniyle eğitimin 60 gün süreyle uzaktan verilebildiğini söyledi.
Hesaplamanın buna göre yapıldığını söyleyen Uçan şu ifadeleri kullandı:

“Heyet, salgın nedeniyle eğitim hizmetleri yönünden kısmı ifa imkansızlığı bulunduğunu ve maliyette yüzde 36,71 azalma olduğunu belirlemiş, 60 günlük eğitim hizmetine tekabül eden miktarın iadesine karar vermiştir.
Derneğimizin görüşü de bu yöndeydi. İzmir İl Tüketici Hakem Heyeti, bu kararıyla tüketicilerin mağduriyeti gidermiştir.”