Gündem

‘Çocuğu olmuyor’ diye kurşuna kurban gitti! Kocası tarafından pompalı tüfekle vuruldu

Eşinle tartışan cani adam çocuğunun olmaması gerekçesi ile eşini vurdu. Adana’da 5 gün önce barıştığı eşini tüfekle vurarak öldüren zanlının ifadesi ortaya çıktı. Adana’da yaşayan Ö. Sancar ve Nazik Sancar çifti, iddiaya göre çocuk sahibi olma konusunda anlaşamayınca, sık sık tartışmaya başladı.
Aralarında geçen kavgaların artması ile birlikte Nazik Sancar, ekim ayında evi terk ederek, ailesinin yanına döndü. Zanlı eşini ‘çocuk olmuyor’ tartışması nedeniyle öldürdüğünü söyledi. Adana’da yaşayan Ö. Sancar ve Nazik Sancar çifti, iddiaya göre çocuk sahibi olma konusunda anlaşamayınca, sık sık tartışmaya başladı. Kavgaların artması ile birlikte Nazik Sancar, ekim ayında evi terk ederek, ailesinin yanına döndü.
Kız kardeşini yaralayan kocasını vurdu - Sputnik Türkiye, 1920, 14.12.2021

Zanlı daha önce intihara kalkıştı

Kavgaların artmasından sonraki süreç içerinde  Ö. Sancar’ın, Adana’nın Çukurova ilçesindeki Kabasakal Mezarlığı’nda intihar girişiminde bulunduğu ve  dayısı tarafından müdahale edildiği bilgisine ulaşıldı.
Nazik Sancar, 5 gün önce eşi ile barışınca yeniden evine döndü. Çift, 12 Aralık’ta saat 21.30 sıralarında bir kez daha tartışmaya başladı. Çıkan kavgada Ö. Sancar, evdeki pompalı tüfekle eşi Nazik’e 5 el ateş etti. Saçmaların isabet ettiği Nazik Sancar hayatını kaybetti. Ö. Sancar ise 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayıp “Eşimi öldürdüm. Evdeyim” diyerek kendisini ihbar etti.

Pompalı tüfekle eşini vurdu

Şüpheli Sancar, adrese sevk edilen Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Cinayet Büro Amirliği ekipleri tarafından gözaltına alındı. Sağlık ekipleri ise Nazik Sancar’ın olay yerinde hayatını kaybettiğini belirledi.
İncelemenin ardından Sancar’ın cansız bedeni, otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü. Ekipler ayrıca Ömer Sancar’ın cinayeti işlediği pompalı tüfeği eşinin yanına bıraktığını ve ekiplerin gelmesini beklediğini belirledi.
Eşini pompalı tüfekle öldürdü.

“Çok sinirlendim ve evdeki tüfeği ateşledim. Sonra da polisi aradım”

Emniyete götürülen Ö. Sancar’ın ifadesinde, “Çocuğumuz olsun istiyorduk. Olmadığı için sürekli tartışırdık. Olay günü yine tartışmaya başladık. Ona bağırdım ve içeri gitmesini söyledim. Bana ‘sen ancak böyle bağırırsın’ dedi ve gitti. İçeride konuşmaya devam edince ‘sus yoksa seni öldürürüm’ dedim. Eşim de ‘öldürmezsen, adam değilsin’ dedi. Çok sinirlendim ve evdeki tüfeği ateşledim. Sonra da polisi aradım” ifadelerini kullandı.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan Ö. Sancar, sağlık kontrolü için adli tıp birimine getirildiği sırada gazetecilere “Üzerime çok geldi. Benim parayla işim yok” dedi. Adliyeye sevk edilen Ö. Sancar, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

“Araları bozuldu, gözünü o paraya dikti”

Dün kızının cenazesini teslim almaya gelen A. Kumsal, damadının daha önce de şiddet uyguladığını, alkol ve madde bağımlısı olduğunu iddia etti. Giyim mağazasında çalışan kızının işten çıkarılınca 48 bin lira tazminat aldığını ve damadının da bu parayı istediğini belirten Kumsal “Araları bozuldu, gözünü o paraya dikti. Sakın, kızıma iftira atmasın. Suçunu kabul etsin. 5 gün önce elimi öptü, kızımla barıştıklarını söyledi. Sonra da bunu yaptı.” şeklinde konuştu. Ailesinin acı feryadı ile cenazesini aldığı Nazik Sancar, Karataş ilçesine bağlı Tuzla Mahallesi’nde defnedildi.