Kamu

Çocuğu olanlar dikkat: e-Devlet üzerinden başvurana her ay ödeme yapılıyor!

Devlet çocuğu olanlar için çeşitli destekler sağlıyor. Bu kapsamda ailelere sosyal ve ekonomik destek hizmeti veriliyor. Süreli ekonomik destek alanlara her ay boyunca ödeme gerçekleştiriliyor. Ancak desteğe başvurmak için Aile ve Sosyal Hizmetler tarafından bildirilen şartları sağlamak gerekiyor.

Devlet ihtiyaç sahibi ailelerin çocukları için ödeme yapılıyor. Ailelere yapılan bu ödemeler için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık tarafından yapılan açıklamada desteğin ortalama 1259 TL’ye yükseldiği bildirildi. Yardımı almak isteyenler dilekçe, T.C. Kimlik Numarası beyanı, gerektiğinde alınacak sağlık raporu, öğrenci belgesi ve İş-kur ve meslek kurslarına başvurduğuna dair belgeler ile başvuru işlemlerini gerçekleştirebilirler. Başvurular, İl Müdürlüğü veya Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüklerine şahsen, dilekçeyle veya e -devlet üzerinden elektronik ortamda başvuru yapılabilir

Desteğe başvuru şartları nelerdir?

Haklarında bakım tedbiri kararı verilerek sosyal hizmet kuruluşlarında bakılan ve desteklendikleri takdirde ailesi veya yakınları yanına verilebilecek çocuklar.

-Ekonomik yoksunluk nedeniyle, desteklenmedikleri takdirde korunmaya muhtaç duruma düşecek olanlardan haklarında bakım tedbiri kararı alınmaksızın sosyal ve ekonomik destek hizmetinden yararlandırılarak ailesi veya yakınları tarafından bakılabilecek çocuklar.

-Bakım tedbir kararlı iken yaş sınırlarını tamamlamaları nedeniyle, sosyal hizmet kuruluşlarından veya koruyucu aile yanından ayrılanlardan iş ve meslek edinme kursuna veya eğitimlerine devam eden veya bir iş ve meslek sahibi olamayıp desteklenmedikleri takdirde muhtaç duruma düşecek olan gençler.

-Olağanüstü bir felaket, tabii afet, hastalık veya kaza geçirerek belirli bir süre kendisinin ve geçindirmekle yükümlü bulunduğu aile fertlerinin temel ihtiyaçlarını karşılayamayacak durumda olanlar ile hayati tehlike arz eden ve ameliyat gerektiren durumlarla karşılaşan veya vefat eden kişilerin çocukları.

Talepler, Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmetleri Hakkında Yönetmelik kapsamında değerlendirilmekte ve inceleme sonucu uygun görülenler desteklenmektedir.