EkonomiKamu

Çocuğu olan ailelere 900 TL verilecek! Ödemeler başladı: Hemen TC Kimlik numaranızla başvurun!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından nakdi destek ödemeleri ile ilgili açıklama yapıldı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’tan alınan bilgilere göre Kurban Bayramı’ndan önce nakdi destek ödemelerinin yapılacağı bildirildi. Çocuk sahibi olan ihtiyaç sahibi ailelere çocuklarının masraflarını karşılayabilmeleri için devlet tarafından 500 TL ile 900 TL arası para ödeniyor. Peki ödemeler ne zaman yapılacak? Kimlere ödeme yapılır? İşte detaylar

ÇOCUĞU OLAN AİLELERE PARA ÖDENECEK

Hane bazlı yapılan bu ödemeler kapsamında her aileye düzenli olarak 500-900 TL arası ödemeler yapıldığı ifade edilirken çocuklu ailelere verilen destekle hem hane halkının bütçesine destek hizmeti sağlanıyor hem de çocukların eğitim giderlerinin karşılandığı belirtilmekte. Bununla beraber söz konusu katkıların ilköğretim ortaöğretim ve üniversite öğrencilerine yapıldığı artık bu desteklerin aynı zamanda okul öncesi eğitimini almakta olan çocuklar için de geçerlilik bildirileceği ifade edilmiştir.

KİMLERE NE KADAR ÖDEME YAPILIYOR?

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın İl müdürlüklerine müracaat eden aileler, buradan almış oldukları sosyal yardım ödemesi ile alakalı başvuru formu dolduruyor ve daha sonrasında bu başvuru formunu yapılan inceleme sonrasında aile bilgileri ile beraber veriyor ve sosyal yardım ödemelerini PTT aracılığı ile alabiliyor.