Eğitim

Çocuğu okula gidenleri ilgilendiriyor: Bugünden itibaren uygulanacak!

Türkiye’de corona virüsü sonrası uygulamaya alınan uzaktan eğitim sona erdi. Milyonlarca öğrenci yüz yüze eğitime yeniden başladı. Bu kapsamda hem öğrencileri hem de çocuğu okula giden velileri ilgilendiren yeni açıklamalar yapılıyor. Son yapılan açıklamalara göre ise öğrencilere rastgele seçilerek PCR testi taraması yapılacak. Söz konusu uygulamaya bugün başlanacak.

Pandemi devam etse de aşılamadaki artış nedeniyle yeniden yüz yüze eğitim kararı alındı. Milyonlarca öğrenci okullarına geri döndü. Bu kapsamda ise önemli açıklamalar gelmeye devam ediyor. Son olarak Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, öğrencilere rastgele seçilerek PCR testi taraması yapılacağını duyurdu.

Açıklamalarında PCR test için velilerden izin alınacağını bildiren Bakan Koca, , “Pazartesi’den itibaren illerimizde bazı okullarımızda örnek olabilecek okullarımızı ayrıca öğrencileri taramak istiyoruz. Rastgele taramayı yapıp, bu anlamda belirtisi olmadan, toplumda veya öğrencilerimizde salgının, virüsün yaygınlığını görmek için yapmış olacağız” ifadelerini kullandı.

PCR testi nasıl yapılır?

PCR testi uygulamasında burun ve boğazdan ucu pamuklu ince bir çubuk vasıtasıyla sürüntü örneği alınmaktadır. Covid-19 PCR testlerinin sonuçları 1 ila 3 gün arasında çıkıyor.