EğitimGündem

Çocuğu okula gidenler dikkat: Yarından itibaren uygulanacak!

Pandemi salgınında okullar ile ilgili gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Bu sene yüz yüze eğitime başlayan okullarda uygulanmak üzere yeni bir karar alındı. Bakan Özer tarafından açıklanan karara göre, yarından itibaren karantina süresi düşürülecek.

Çocuğu okula giden vatandaşları ilgilendiren önemli bir açıklama yapıldı. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, yeni tip corona virüste (Covid-19) 14 gün olan karantina süresinin yarından itibaren düşüleceğini bildirdi.

Sözcü gazetesine açıklamada bulunan Bakan Özer anaokullarında karantina süresinin 14 günden 10 güne düşürüleceğini açıkladı. Daha önce ilköğretim ve ortaöğretimde de karantina süresini 14 günden 10 güne düşürülmesi kararı alınmıştı.

Vatandaşlar için karantina kaç gün?

Türkiye’de son yapılan güncellemeler ile Aşısız olan yahut aşı dozları tamamlanmamış kişilerin Covid-19 yakın temaslısı olması halinde karantina süresi genel olarak 14 gün önerilmektedir. Bununla birlikte semptom takibi yapılarak, herhangi bir semptom gelişmediğinde ( yüksek riskli kişiler hariç) 10. günde de kalan günlerde maske ve mesafeye dikkat etmek suretiyle PCR yapılmaksızın karantina sonlandırılabiliyor.