Eğitim

Çocuğu okula başlayacaklar dikkat: Milli Eğitim Bakanı’ndan önemli açıklama

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, yapmış olduğu yazılı açıklamada, 2022 sonuna dek 5 yaş grubunda okul öncesi okullaşma oranını yüzde 100’e çıkartmayı amaçladıklarını vurguladı.

“Gerekli planları yaptık”

Eğitimde fırsat eşitliğini artırmak amacıyla okul öncesi eğitime erişimi yaygınlaştırmak istediklerinin altını çizen Özer, “Bu kapsamda 2022 sonuna dek 3 bin yeni anaokulu ve 40 bin yeni ana sınıfı yapacağız. Gerekli planlamalarımızı gerçekleştirdik. Projeyi Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi’nin himaye ve destekleriyle başlattık ve yürütüyoruz. İlk adım olarak İstanbul’a her biri 12 derslikten oluşan 100 yeni anaokulu yapımını başlattık. İstanbul’a 2022 sonuna kadar 1000 yeni anaokulu yapacağız.” dedi.

Yeni amaç 10 bin anasınıfı

Özer, bu ay ana sınıflarına ilişkin ilk adımı attıklarını belirterek, şunları söyledi:

“40 bin yeni ana sınıfı hedefi dahilinde, 5 bin ana sınıfını ikinci döneme, yani Şubat 2022’ye yetiştireceğimizi söylemiştik. Çalışmalarımız hızlı bir şekilde sonuç verdi ve bir ay bitmeden 3 bin 971 yeni ana sınıfını daha açmış olduk. Yeni açmış olduğumuz bu ana sınıflarında 74 bin çocuğumuz eğitim almaya başladı. Böylece 5 yaş grubunda yaklaşık yüzde 78 olan okullaşma oranı, yaklaşık yüzde 83’e çıkmış oldu. Yeni planlamamız dahilinde şubata kadar 5 bin yeni ana sınıfı amacımızı önemli oranda aşacağız. Bu sebeple hedefimizi güncelliyoruz, yeni hedef olarak şubat ayına 10 bin yeni ana sınıfını hazır hale getirmeyi hedefliyoruz. Bu hedefe ulaştığımızda 5 yaş grubunda okullaşma oranı, yaklaşık yüzde 93’e çıkmış olacak. Süreci başarıyla yürüten tüm çalışma arkadaşlarıma, Temel Eğitim Genel Müdürlüğümüze ve 81 il yöneticilerimize teşekkür ediyorum.”