GündemSağlık

CNN aşı olmayan çalışanlarını işten çıkardı!

Uzun süredir dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınıyla mücadele için ülkeler aşı oranını artırma konusunda oldukça hassas davranıyor. Çeşitli teşvik kampanyalarıyla herkesin aşı olması hedefleniyor. ABD’nin önemli haber kanalı CNN ise aşı olmayan üç alışanını işten çıkarması ile gündem oldu.

CNN Agrees to Pay $76 Million to Settle Allegations It Violated Federal Labor Law - The New York Times

CNN aşı olmayan ve işe gelmeye devam eden üç çalışanını şirket politikalarını ihlal ettikleri gerekçesiyle işten çıkardı. CNN Genel Müdürü Jeff Zucker, işten çıkarılan kişilerin mesai arkadaşlarına durumu bir not ile açıkladı. CNN şirket politikası gereği ofise gelen ve sahada diğer CNN muhabirleriyle temasta olan her çalışanın aşı olmak zorunda olduğunu belirtiyor. Bunu hatırlatan Zucker, “Şunu açıkça vurgulayayım; bu konuda sıfır tolerans politikamız var” dedi.

CNN uzaktan çalışma modelinin ardından kapılarını yeniden açtı. Zucker, haber merkezi çalışanlarının üçte birinden fazlasının döndüğünü açıkladı. Çalışanların aşı olması şart ancak bu konuda henüz ispat istenmiyor. Zucker durumu “bu durumda bir güven sistemi yürüttüklerini” şeklinde özetledi ve  bu durumun yakın zamanda değişebileceğini ifade etti.