EkonomiGündem

CITROEN Yeni Elektrikli Modelini Tanıttı! AMİ ONE Türkiye’de

CITROEN geçtiğimiz yıl dünyada satışa sunduğu yeni Ami One Concept modelini aylar sonra Türkiye’de satışa çıkardı. Elektrikli araç yeni Ami One Concept özgün tarzı ve iki kişilik konsepti ile alıcıların beğenisine sunuldu. Fransızca Arkadaş anlamına gelen Ami farklı tarz ve 4 tekerlekli yapısı ile motosiklete alternatif bir seçenek olarak alıcılara sunuluyor. Türkiye’de satışa sunulan modelin fiyatı CITROEN resmi sitesinde belirtilmez iken iddialara göre yeni ami one modelinin Türkiye satış fiyatı 62 bin TL olacak.

Şehir içine uygun yapısıyla ve kullanım kolaylığı ile CITROEN markasının yeni elektrikli aracı Ami One Concept hem ehliyetli, hem de ehliyetsiz kullanıcılara hitap ediyor. Fransa’da 14 yaşını, diğer Avrupa ülkelerinde 16 yaşını doldurmuş herkes tarafından rahatlıkla kullanabiliyor.  Türkiye’ye sınırlı sayıda gelen yeni model Ami One Concept modelinin Türkiye’deki tüketiciler tarafından nasıl karşılanacağı merak konusu oldu.

Araç yapısıyla oldukça basit ve komplike olarak tasarlandı. Yüzde yüz elektrikli olan Ami One modelinin azami hızı 50 kilometre/saat olarak belirtildi. Kullanıcılarına kolay ve rahat bir bir ulaşım vadeden Ami One modelinin şarjı ise ev tipi prizlerde yalnızca 3 saatte edilebiliyor. Aracın Avrupa satış fiyatı ise 6 bin euro civarında.

CITROEN Ami One Concept Modelinin Özellikleri

CITROEN resmi sitesinden yaptığı açıklamada, Ami One modelinin özelliklerini tanıttı. Yüzde yüz elektrikli olan Ami, One Concept, akıllı telefonun insan-makine arayüzünün merkezini oluşturduğu yüzde 100 bağlantılı bir araç. Kullanıcı Ami One Concept’e akıllı telefonunu kullanarak erişim sağlıyor. Kapılar, kapı kollarının alüminyum tabanındaki QR kodu üzerinden kilitleniyor ve açılıyor.

Akıllı telefon kendine ait özel yuvaya yerleştirildiğinde Ami One Concept ile sürücü arasındaki diyalog başlıyor. Seçilen uygulama, bilgileri sürücünün görüş alanına yansıtan head-up display ile bir baloncuk şeklinde sürücye gösteriliyor. Sürücü kendine ait özel alana ve bir dizi hizmete akıllı telefonu üzerinden ulaşabiliyor. Ami One Concept’in direksiyon simidinde; asistanı çağırmak için sesli bir komut ve uygulama açma menüsü olmak üzere iki düğme bulunuyor. Sürücü kokpitinin sağında bulunan silindir marş düğmesine ve otomatik şanzımanın vites seçim paneline ev sahipliği yapıyor.

Ami One Concept küp şeklinde bir gövde ve 2,50 m uzunluğu, 1,50 m genişliği ve 1,50 m yüksekliği ile son derece kompakt boyutlarla öne çıkıyor. Söz konusu tasarım mimarisi ve boyutlar üstün sağlamlık, çeviklik ve üstün manevra kabiliyeti izlenimi veriyor.  Şehir içi kullanımı için tasarlandığından gövdenin dört bir yanı özel kaplamalarla korunuyor. Karakteristik Airbump özel renk uygulamalarıyla devreye giriyor.

Son derece modern çizgilere sahip olan Ami One Concept, CXperience konseptini hatırlatan Y’de formundaki zarif ışık imzası da dahil olmak üzere heyecan uyandıran çekici bir öngörünüm sergiliyor.  Gerek DRL’ler ve gerekse de sinyal lambaları sıradışı tasarımıyla detaya gösterilen özeni yansıtıyor. Clockwork Orange gövde boyası ve lake siyah yüzeyin ortasındaki 2D marka logosu araca daha canlı ve enerjik bir görünüm kazandırıyor.

Ami One Concept, yüzde 100 elektrikli araç teknolojisinin tüm avantajlarını cesur ve renkli bir tasarımla birleştirirken benzersiz ve özgün tasarımı kullanım kolaylığı ile tamamlayarak konfor ve pratiklikte tamamen yeni bir boyut sunuyor. Benzersiz tasarımıyla Ami One Concept araç paylaşımından kiralamaya kadar farklı kullanım alanlarına cevap veriyor.