Genel

Çin hükümetinden son dakika coronavirüs açıklaması geldi!

İlk olarak Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve çok sayıda ülkede can kaybına sebep olan coronavirüs ile ilgili Çin'den açıklama geldi!

İlk olarak Çin’in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve ardından birçok ülkeye yayılarak, çok sayıda can kaybına mal olması üzerine dünyada alarm verilen coronavirüs salgınından hayatını kaybedenlerin sayısı 909’a ulaştı.

Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, Çin devlet televizyonuna coronavirüs ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

İşte Xi Jinping’in açıklamalarından satırbaşları;

Yeni tip koronavirüs salgınını önlemeye yönelik durum hala ciddiyetini koruyor.
Çin muhakkak ki virüs salgınını yenmeyi başaracaktır.
Hubei şehrinde virüs salgınını durdurmaya yönelik daha kararlı önlemler alacağız.

CORONAVİRÜSTE SON DURUM

Çin’de yeni tip coronavirüs (2019-nCoV) salgınında can kaybı 909’a, virüsten etkilenenlerin sayısı 40 bin 171’e çıktı.

“Yeni Coronavirüs Zatürresi”

Ulusal Sağlık Komisyonu’ndan yapılan açıklamada, ülke genelinde yeni ismi “yeni coronavirüs zatürresi” (NCP) olarak duyurulan salgın nedeniyle ölenlerin sayısının biri Hong Kong’da olmak üzere 909’a, virüsten etkilenenlerin sayısının ise yaklaşık 6 bin 500’ünün durumu ağır olmak üzere 40 bin 171’e ulaştığı bildirildi.

Açıklamada, virüs ile enfekte olduğu şüpheli olan kişilerin sayısının ise 23 bin 589, NCP teşhisli hastalarla temas ettikleri gerekçesiyle müşahede altına alınan kişi sayısının da 187 bin 518 olduğu belirtildi.

Çin ana karasının dışında vaka sayısı Hong Kong Özel İdari Bölgesi’nde 36’ya çıkarken, Makau Özel İdari Bölgesi’nde 10 olarak kaydedildi.

Çin’den Türkiye’ye Gelen Öğrenci haberimiz için: https://www.egehaber.com/cinden-turkiyeye-gelen-ogrencide-koronavirus-panigi-314857/

CORONA VİRÜSÜ NEDİR?

Corona (Korona) virüsü hayvanlar arasında yaygın olan büyük bir virüs grubudur. Nadir durumlarda, bilim adamlarının zoonotik olarak adlandırdığı durumdur, yani hayvanlardan insanlara bulaşabilirler.

Corona (Korona) Virüs Belirtileri ve Çeşitleri Nelerdir?

Bu virüs grubuna bağlı virüsler, genellikle soğuk algınlığına benzer şekilde, hafif ve orta derecede üst solunum yolu hastalığı olan insanları hasta edebilir. Corona (Korona) virüsü semptomları arasında burun akıntısı, öksürük, boğaz ağrısı, muhtemel baş ağrısı ve bazen de birkaç gün süren ateş sayılabilir. Bağışıklık sistemi zayıf olan ileri yaştakiler ve çok genç olanlar için virüsün pnömoni veya bronşit gibi çok daha ciddi solunum yolu hastalığına neden olabilir. İnsanlarda ölümcül olabilecek seviyede çok az corona (korona) virüsü vardır.