GenelGündemİzmir Haberleri

Çiğli Belediyesi’nden 30 Ağustos Zafer Bayramı armağanı

Çiğli Belediyesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında okul ve derneklere flash belleğe yüklenmiş Nutuk dağıttı.

Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri kapsamında ulu önder Atatürk’ün ölümsüz eserinin okunması için harekete geçti. Atatürk’ün Samsun’a çıkışından başlayarak inkilapların yaşandığı döneme kadar geçen süreyi anlatan eser flash belleklere yüklenerek okullara ve derneklere dağıtılmaya başlandı.

BÜYÜK MUTLULUK DUYUYORUM

Özellikle çocukların ve gençlerin ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümsüz eserini okumaları gerektiğinin altını çizen Gümrükçü sözlerine; “Ordular ilk hedefiniz Akdeniz’dir emriyle başlayan, Dumlupınar’da sonuçlanıp, İzmir’in kurtuluşu ile taçlanan büyük zaferimizin 98. yıldönümü kutlu olsun. Zaferin ve Türkiye Cumhuriyeti’nin ebedi Başkomutanı Mustafa Kemal Atatürk, kurtuluş mücadelemizin bütün kahramanlarını, vatanı için canlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz. Bu anlamlı günün coşkusunu yaşatmak ve başta gençler olmak üzere dileyen arzu eden herkesin okuyabilmesi için tarihimiz açısından büyük önem taşıyan Nutuk’u dağıtmaya karar verdik. Atamızın ölümsüz eseri yolumuza ışık tutmaya devam edecek” şeklinde devam etti.