GündemSağlık

Çiftler dikkat! Koronavirüsünden dolayı cinsel ilişkiye ara verin!

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan koronavirüsü salgını tüm dünyaya kısa sürede yayıldı ve dünyada bu virüsten dolayı hayatını kaybedenlerin sayısı 20 bini geçti. Bir çok ülkede sokağa çıkmama kararı alınırken uzmanlardan çiftlere önemli uyarı geldi. Kendilerini izole eden çiftlere cinsel birleşimden uzak durmaları gerektiği bildirildi.

Koronavirüsü bir çok ülkeyi etkisi altına alırken vatandaşlar evde kendini izole etmeye başladı. Sokağa çok fazla çıkmamaya dikkat eden vatandaşlara uzmanlardan önemli bir uyarı daha geldi.

CİNSELLİKTEN KAÇININ
Uzmanlar bu süreçte cinsel yaşamı canladırmanın iyi bir fikir gibi düşünülebileceğini ancak koronavirüse yakalama veya yayma riskini ortadan kaldırmak için cinsel ilişkiden tamamen kaçınmaları gerektiğini ortaya koyuyor.

Profesör Paul Hunter, ‘bu süreçte cinsel yaşamdan biraz uzaklaşmak en iyisi gibi duruyor. Virüsün belirtilerinin en az birini bile taşıyor olmanız risk teşkil ediyor olabilir. Öpüşmek yakın temas, birbirine dokunma durumu kötüye sokabilir. Cinsel anlamda da sosyal mesafe bu yüzden önemli’ diye konuşuyor.