EkonomiGündem

Çiftçilere O Duyuru Yapıldı! Gübre ve Zirai ilaç Satışları Geçici Olarak Durdu

Tarımla ilgilenen çiftçileri ilgilendiriyor. Bayiler gübre ve zirai ilaç satışları bir süreliğine durdurdu. Özellikle son dönemde Döviz kurlarında yaşanan yükseliş ithal olan gübre ve zirai ilaç şirketlerinin bayilere fiyat verememesi ve satışları geçici olarak durdurması kararına sebep oldu.

Bloomberg HT’ nin haberine göre, Döviz kurlarında yaşanan yükselişler sonrasında özellikle ham maddesi ithal olan gübre ve zirai ilaç şirketlerinin bayilere fiyat verememesi nedeniyle geçici olarak satışlarına ara verildi. Gübre ve zirai ilaç şirketleri, Türkiye’nin farklı bölgelerindeki bayilerine “satışlarımız geçici olarak durdurulmuştur” şeklinde gönderge göndermeye başladı.

Gübre Alacak Çiftçiler Bayilerden Eli Boş Döndü

Bayilere giden pek çok çiftçi eli boş olarak döndü. Hem Döviz kurlarındaki dalgalanmalar, hem de tarımsal ürünlerin fiyatlarının hızla artması satışları neredeyse durma noktasına getirdi.

Bloomberg HT tarafından yapılan haberde Bloomberg HT’ nin ulaştığı ve isminin açıklanmasını istemeyen bazı gübre ve zirai ilaç şirketlerinin yöneticileri, satışların durdurulmasına gerekçe olarak, “Kurdaki yukarı yönlü sert yükselişler ham madde fiyatlarımızı da yukarı çekiyor. Artık fiyat belirleyemiyoruz. Sattığımız ürünün yerine mal koymakta zorlanıyoruz. Ham maddeye erişim sıkıntıları yaşıyoruz. O yüzden geçici süre satışları durdurmak zorunda kalıyoruz” ifadelerini kullandı.