Gündem

Çiftçilere bu kez müjde Toprak Mahsulleri Ofisi’nden geldi: buğday ve arpa için prim desteği yolda! Başvuru için son gün…

Çiftçilere yönelik destek ödemelerine devam eden Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne bağlı olarak faaliyet gösteren Toprak Mahsulleri Ofisi, geçtiğimiz gün yeni bir prim desteği ödemesini daha hayata geçirdi. Arpa ve buğday alımı için prim desteği verecek olan Toprak Mahsulleri Ofisi, destekten yararlanabilecek illeri açıkladı. Öte yandan Toprak Mahsulleri Ofisi’nin duyurusunda destekten nasıl yararlanacağına dair de açıklamalar yer aldı.

TOPRAK MAHSULLERİ OFİSİ’NDEN YENİ PRİM DESTEĞİ

Geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete’de yayımlanan ilan sonrasında Toprak Mahsulleri Ofisi’nin buğday ve arpa satışlarını gösteren çiftçilerin alım satım belgesi dikkate alınarak prim desteğinde bulunacağı öğrenildi. Bu destek kapsamında Ağrı, Ardahan, Bayburt, Bitlis, Bolu, Çankırı, Erzincan, Erzurum, Gümüşhane, Kars, Kayseri, Muş, Sivas, Yozgat ve Van illerinin 6 Haziran 2022 tarihi ile 21 Eylül 2022 tarihinde destekten yararlanabileceği öğrenildi.

ELÜS SATIM BELGESİ ŞARTI GETİRİLDİ

Aynı kararname doğrultusunda; lisanslı depolar üzerinden elektronik ürün senedi (ELÜS) ile yapılan alımlar için başvuruda ELÜS satım belgesini göstermeyi şart koşan Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı faaliyet gösteren Toprak Mahsulleri Ofisi, bu belgedeki gecikmelerden kaynaklı olarak gecikme yaşayan çiftçilerin 30 Eylül 2022 tarihinden önce düzenlenmiş olan ELÜS belgeleri kapsamında destekten yararlanması sağlanacak.

ÇİFTÇİ KAYIT SİSTEMİ BAZ ALINACAK

Öte yandan, kararı 6 Haziran 2022 tarihinden itibaren geçerli olmak kaydıyla yürürlüğe sokan Toprak Mahsulleri Ofisi, prim desteğinden yalnızca Çiftçi Kayıt Sistemi’ne kaydolmuş çiftçileri yararlandıracak. Bu çiftçiler başvuru için Tarım ve Orman Bakanlığı’nın il ve ilçelerde bulunan müdürlüklerinden yararlanabilecek. Başvuruları değerlendiren son yetkili mercii ise, Toprak Mahsulleri Ofisi olacak. Bu değerlendirmenin ardından prim desteğinden yararlanmaya hak kazanacak olan çiftçiler, ELÜS veya diğer belgeleri ile 30 Eylül 2022 tarihine kadar destekten yararlanabilmek adına başvurularını gerçekleştirebilecek.