GündemKamu

Çift pencere olacak: Ehliyet ve kimlikler yine değişecek!

Her gün trafiğe çıkan milyonlarca vatandaşı ilgilendiren gelişmeler yaşanıyor. Yapılan bilgilendirmelere göre, ehliyet ve kimliklerde değişiklikler yapılacak. Bu kapsamda yapılan açıklamalarda, şuan tek resim bulunan ehliyetlerde çift pencere bulunacağı ve çipli olacağı belirtildi.

Ehliyet ve kimliklerde yenileme süreci devam ederken önemli açıklamalar yapıldı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından geçtiğimiz aylarda yapılan açıklamalarda ehliyet ile kimliklerde yapılacak yeni değişiklikler yapılacağı bildirildi.

Bakan Soylu açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:

“Şu andaki ehliyetlerde tek resim var, yenisinde çift pencere bulunacak ve çipli olacak. Biliyorsunuz Avrupa Konvansiyonu içerisinde ehliyetimiz bütün Avrupa Birliği ülkelerinde kullanılabiliyor. Biz ehliyeti kimliğe yüklüyorduk, şimdi kimliği de ehliyete yükleyebileceğimiz yeni bir süreç başlatıyoruz. Bu çalışmayı da Darphane ile başarılı bir şekilde yürütüyoruz.”
Ayrıca pasaporta da ehliyet ve kimliğe de renkli resim basılacağı belirtildi.

Ehliyet yenilemede son 5 ay

Öte yandan 5 ay içerisinde eski tip sürücü belgelerinin yenileme işleminin yapılması gerekiyor. 2023 yılında esti tip sürücü belgeleri geçerliliğini kaybedecek. Bu nedenle vatandaşların hazırladığı evraklar ile beraber işlemlerini tamamlaması gerekiyor.