GündemPolitika

CHP’li Sezgin Tanrıkulu’ndan Irak Kürt Bölgesel Yönetimi bayrağına destek!

CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, İYİ Parti Sakarya İl Başkanı Selçuk Kılıçarslan’ın Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin (IKBY) bayrağını 'paçavra' diye nitelendirmesine tepki göstererek kendi sosyal medya hesabından bayrağın resmini paylaştı.

4 Eylül’de Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Neçirvan Barzani ile Ankara’da bir görüşme gerçekleştirmiş, görüşme sırasında masaya konulan IKBY bayrağı tartışma yaratmıştı. Tartışmaların üzerine İYİ Parti Sakarya İl Başkanı Selçuk Kılıçarslan kendine ait sosyal medya hesabından; “Yemekte ne vardı bakan bey, paçavra çorbası mı” şeklinde bir paylaşım yapmıştı.

İYİ Partili Selçuk Kılıçarslan’ın gösterdiği tepki sonrası Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, kendine ait sosyal medya hesabından IKBY bayrağını paylaşarak Kılıçarslan’ı eleştirdi.

Tanrıkulu yaptığı paylaşımda, “Paçavra denilen bu bayrak, Irak Anayasası’nda tanımlanan Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nin resmi bayrağıdır. Bayraklar, her halkın ve o bayrak altında yaşayan yurttaşların onurudur. Bayrağa hakaret toplumsal barışa düşmanlıktır, kabul edilemez” ifadelerini kullandı.

Kürdistan bölgesel yönetimine ve bölgede yürütülen operasyonlara karşı her zaman hassasiyet içinde olduğu bilinen Sezgin Tanrıkulu’nun, daha önce de bölgede yapılan operasyonları eleştiren paylaşımlar yaptığı biliniyor. Tanrıkulu daha önce bölgede teröristlere karşı yürütülen operasyonlar sonrası; “Savaşı, savaş araçları üretimini, ölümü ve öldürmeyi “çocuk oyuncağı”, sosyal medyada takipçi artırma, ergenlik atarları gibi atraksiyonlarla bu dönemde parlatılmasını sakin bir biçimde bir kez düşünün derim” ifadelerini kullanmıştı.  Aynı şekilde insansız hava araçları ile yürütülen operasyonlar sonrası ise; “BAYRAKTAR adlı silahlı insansız hava araçları sivil yurttaşları vurdu, öldürdü. Bütün alçaklığınıza rağmen bunu teşhir etmeye devam edeceğim” şeklinde bir paylaşım yapmıştı.