Gündem

CHP’den skandal iddia! Ölümler gizlensin diye selaları yasakladılar!

CHP Milletvekili Alpay Antmen şok bir iddiada bulundu. Antmen'e göre koronadan ölenlerin sayısı belli olmasın diye selalar yasaklandı.

Koronavirüs hakkında vaka ve ölüm sayıları ile ilgili yaşanan tartışmalara bir yenisi daha eklendi. CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Covid-19 kaynaklı gerçek ölüm sayılarının saklanması için bazı illerde camilerden cenaze selalarının okunmasının yasaklandığını iddia etti.

Duvar gazetesinin haberine göre; Antmen, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yazılı olarak yanıtlanması istemiyle verdiği soru önergesinde resmi rakamlara göre 12 Ekim 2020 tarihine kadar korona virüsü nedeniyle 8 bin 895 vatandaşın hayatını kaybettiği bilgisinin eksik olduğunu belirterek “Türk Tabipler Birliği hem vaka hem de ölüm sayılarının Sağlık Bakanlığı’nın yayınladığı rakamlardan çok daha fazla olduğunu açıklamıştır. Kovid-19 ile ilgili verilen sayılara güvenilirlik her geçen gün azaltmakta; kamuoyunda gerçek rakamların çok daha yüksek olduğu uzman kişilerce de konuşulmaktadır” ifadelerini kullandı.

Antmen, Covid-19 nedeniyle ölen bazı kişilerin ise ölüm raporlarına ‘Doğal ölüm’ veya ‘Bulaşıcı hastalık’ yazıldığının ortaya çıktığını söyleyerek “E-Devletten Belediyelerin vefat bilgileri kısmında ‘ölüm nedeni’ kısmının çıkarılması da koronavirüs kaynaklı ölüm sayılarının çok daha yüksek olduğu iddialarını daha fazla güçlendirmektedir. Şimdi de koronavirüs nedeniyle ölümlerin ve vaka sayılarının yoğun olduğu illerde camilerden cenaze selası okunmasına yasak getirilmiştir. Böylece koronavirüs kaynaklı ölümlerin artışının vatandaştan saklanılması amaçlanmıştır” dedi.