Gündem

CHP lideri Kılıçdaroğlu İzmir'de belediye başkanları toplantısında konuştu!

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu İzmir’de belediye başkanları toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu, belediye başkanları çalıştayının yanı sıra, 2 önemli açılışa da katılacak. Kılıçdaroğlu, ‘Bizim tek güvencemiz demokrasi.” dedi. Ayrıca, belediyelere kayyum atanmasına ilişkin ”Bu demokrasi değil, halkın iradesine indirilen darbedir.” diye konuştu. 

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından satır başları şöyle;

“Enkaz edebiyatının arkasını sığınmak ben görevimi yapamıyorum algısı ortaya çıkar. İsraf haramdır diyoruz. 82 milyon da israf haramdır diyor. Ama siz israftan da özellikle kaçınarak bir belediyenin hakkıyla hukukuyla adaletle nasıl yönetileceğini bütün ülkeye gösterdiniz. Bu açıdan da hepinize teşekkür ediyorum. Güveni tetikleyen ana unsur israftan ve şatafattan kaçınmaktır. Bunlardan kaçındığınızda sokakta rahat yürüyeceksiniz.

‘BİZİM BELEDİYELERİMİZ ŞEFFAF’

‘Belediye meclis toplantılarını canlı yapıyorsunuz. Düne kadar saydamlık denen bir kavram yoktu. Onların belediyelerinden bu yanıtı alamıyoruz ama bizim belediyelerimiz şeffaflık konusunda üstlerine düşeni yapıyorlar. Bu da bir ilktir.’

‘YALANLA HALKI KANDIRMAYA ÇALIŞIYORLAR’

Bin liranın emekli aylığı alan var mı yok mu tartışması çıktı. ‘Rakam verdim, 847 bin 643 kişi. Dediler ki böyle bir şey yok. Bakın değerli arkadaşlarım, bu sosyal güvenlik kurumunun Eylül 2019 tarihli tablosu. Ben doğruları söyledikçe onlar yalanla halkı kandırmaya çalışıyorlar.’

KAYYUM TEPKİSİ

“Demokrasi kültürü geliştikçe bu ülkede kişi başına düşen gelir de artar, yatırımcı geleceğini ön görür. Yargı bağımsızlığı olmadığı için, adalet duygusu zedelendiği için, parası olanın hapisten çıktığı için… Parası olanın hakkında iddianame bile hazırlanmayan bir dönem yaşıyoruz. Sizler belediye başkanı oldunuz, seçildiniz, daha koltuğunuz bile ısınmadı, bir vali görevden alınsın diye dilekçe yazıyor. Bu doğru değildir. Her siyasi parti doğal olarak bir başka partinin rakibidir. Ama her partinin ortak hedefleri vardır. Herkesin iş güç sahibi olması gibi. Eğer siz beğenmediğiniz bir partinin belediye başkanlarını neredeyse topluca görevden alıp yerine kayyım atıyorsunuz. Vatandaş hangi gerekçeyle oy kullandı peki? Sandığı koymasaydınız. Belediye meclisi var, maden başkanı görevden aldınız, belediye meclisi seçsin. Ona da izin vermediler. Türkiye Cumhuriyeti devletinde hiç kimsenin can ve mal güvenliği yoktur. Ben bunu söyleyince kızıyorlar sanıyorlar ki ben bir sırrı ifşa ettim. Hayır arkadaşım, bütün dünyanın bildiği bir şey bu. İster Amerika’ya ister battığı söylenen İskandinavya’ya gidin. Bu gerçekler bizim canımızı acıtıyor.”

Bir yanıt yazın