İzmir HaberleriPolitika

CHP Gaziemir Adayı Işık projelerini açıkladı: Çok keyifli bir Gaziemir vadediyorum

CHP Gaziemir Belediye Başkan Adayı Ünal Işık, projelerini tanıttı. Proje tanıtımında mal varlığını da açıklayan Işık, belediye başkanlığı sürecinde mal varlığında bir artış olmayacağını taahhüt etti. Işık, projeleri sayesinde çok keyifli bir Gaziemir inşa edeceklerini söyledi.

EGE HABER- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gaziemir Belediye Başkan Adayı Ünal Işık, projelerini tanıttı. Gaziemir’de bir otelde gerçekleşen proje tanıtım toplantısına, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Murat Bakan, CHP İzmir Milletvekili Yüksek Taşkın, CHP YDK Üyesi Özkan Tice, CHP Gaziemir İlçe Başkanı Kasım Özkan, önceki dönem Parti Meclis Üyesi Umut Tekin, il yöneticileri ile çok sayıda partili katıldı. Toplumun her kesimine hitap eden bir belediye başkanı olacağını vadeden Işık, “Halkın malını çalmayıp çaldırmayacağım. Söz veriyorum; ailemizin 44 yıllık çalışmalarımız karşılığında mal varlığımızda bulunduğum makam dolayısıyla bir artış olmayacak. Bu göreve nasıl başlarsam öyle de bitireceğiz” dedi. Öte yandan Işık, Gaziemir için en büyük projesinin huzuru sağlamak olduğunu söyledi.

GAZİEMİR’DEKİ ULAŞIM SORUNUNU ORTADAN KALDIRACAĞIZ

Gaziemir’in ulaşımına ilişkin raylı sistemin ön planda olduğu projeler açıklayan Işık, “Dirençli kent Gaziemir… Sevgi Yolu düzenlemesi benim hayali gerçekleştirmek bize kısmet olacak. Proje kapsamında 1, 2, 3 etapların tamamının yenilenmesi ve tramvay hattını kuracağız. Çok keyifli bir Gaziemir vaat ediyorum. Metro projemiz var. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin projesi. Proje etütleri tamamlanarak Gaziemir’deki ulaşım sorunlarını ortadan kaldıracak. Çok keyifli bir Gaziemir vadediyorum. Sarnıç tramvay projemiz var. İzmir Büyükşehir Belediyemizin projeleri arasında bulunan tramvayımız var. İZBAN ve Cumhuriyet Meydanı arasında olup halkımızın büyük bir ulaşım kolaylığı sağlayacaktır. Yeni otopark projeleri… Tüm projelerin tamamında yeraltı otoparkları yapılacak ve halımızın öncelikli kullanımına sunulacak. Yeni yol bağlantılarımız olacak ve trafiğin yükünü alacak 2 projemiz var. Şehir içinde açılması gereken imar yolları var. Onları açacağız. Şehrin belirli noktalarına yeni düzenlemeler yapılarak kent içindeki trafiğin hafiflemesi hedeflenmiştir ve bu başarılacaktır” sözlerini kaydetti.

ÇOK AMAÇLI NOKTALAR

Işık, “Kent içerisindeki yenilenmesi ve yeniden yapılanması gereken pazaryerlerinin tamamı çok amaçlı olarak planlandı. Yeni yapacağımız alana otopark, çok amaçlı olması hedeflenen bir pazaryeri inşa edilecek. Yapacağımız tüm belediye tesislerinde solar paneli kuracağız. Bunu da müjdelemek isterim. Yerinde ve tam uzlaşıyla dönüşüm projelerimiz var. İlçemizde var olan ve konforsuz yaşam alanlarının dönüşümü belediyemiz garantörlüğünde tamamlanacaktır. Yerleri tespit edilip yasal alt yapısı yapılacak ve mahallenin mutlak anlaşmasıyla yapılacaktır” diye konuştu.

HER HANEYE DOĞALGAZ GELECEK

Alt yapı çalışmalarına da değinen Işık, “İlçemiz genelinde halihazırda var olan altyapı sorunları için altyapı çalışmaları ilgili kurumları koordineli şekilde çözülecektir. Doğalgaz, su ve kanalizasyon sorunu hiçbir hanede kalmayacaktır. Bunları halkımıza sunacağız. Tüm hizmet alanlarında kent meydanlarında sosyal donatı alanlarında Gaziemir Wi-Fi sunarak ücretsiz internet hizmetinden yararlanmalarını sağlayacağız” dedi. Işık, afetlere dirençli kent projeleri kapsamında da çalışmalar yapacaklarını söyledi. Işık, “Afete dirençli kent projemiz var. Jeolojik açıdan sıkıntılı bölgelerde mikro bölgeleme çalışmaları yapılacaktır. Deprem toplanama alanları çadır kent yerleri belirlenecektir” dedi.

KÜLTÜR SANAT ALANLARI ARTACAK

Sosyal ve kültürel alanlarda Gaziemir’in ön plana çıkması için çalışacaklarını belirten Işık, “Gaziemir otel ve kongre merkezi projemiz var. Proje kapsamında Gaziemir’in kültür ve sanat alanlarından biri kazandırılmış olacak. Yapılacak otel sayesinde kent ekonomisine katkı sunmuş olacaktır. Mahallelimize önemli bir değer katacaktır. Sanat merkezi ya da yeşil alan kuracağız. Tansaş alanının yerine planlanması gereken bir 100. Yıl sanat merkezi planı var. Bunun için oldukça mücadele etmiş biriyim. Seçim çalışmalarında alan indiğimizde halkımızın taleplerini çok dinledim. Birçok vatandaşımızdan burası için sanat merkezi veya yeşil alan olması taleplerini dinledim. Burada yapılacak yerler ilgili halkımızın fikrini mutlak alacağız” sözlerini kaydetti.

Ayrıca Işık, “Kent kütüphanesi ve kitap kafe kuracağız. Tarihi yapılar korunarak restorasyonalar yapılması amaçlanmıştı. Eski Rum Evi Valilik tarafından aslına uygun şekilde restore edilerek halkın hizmetine sunulacak. Kütüphane ve kitap kafe kurularak cazibe merkezi haline getirilecektir” dedi.

YEŞİL ALANLAR ARTACAK

Sosyal donatı alanları ve yeşil alanların artacağının altını çizen Işık, “Mülkiyeti belediyemize veya Büyükşehir’e ait olan alanlarda olimpik ve yarı olimpik havuzlar inşa edilecek. Gençlik kartı sahipleri öncelikli olarak yararlanacaktır. Şehir stadı tribün yenileme projemiz var. Yenilenmiş olarak Gaziemirlilerin hizmetine sunulacak. Sarnıç piknik alanı rekreasyon alanına çevrilecek. Yanında spor alanları da inşa edilecek. Sarnıç gölet rekreasyon alanı projemiz var. Orman Bakanlığına ait alan, tahsisi istenecek. Tahsis sağlandığında peyzaj düzenlemeleri, yürüyüş alanı ve spor alanları inşa edilecek. Parkların nitelikleri arttırılacak, sosyal donatı ve yeşil alan artırılacak. Taziye evleri projemiz var. İhtiyaç duyulan ve talep edilen yerlerde vatandaşın acı günlerinde yanında olmak ve taziye ziyaretleri yapılmak üzere taziye evleri yapılacak” diye konuştu.

SOSYAL PROJELER…

Vatandaşın sosyal refahı için planladıkları projelere de dikkat çeken Işık, şu şekilde konuştu:

“Cumhuriyet kent evleri ve meslek edindirme kursları. Mevcut yerler değiştirilerek iyileştirilecek. İş eğitimleri meslek edinme kursları verilecek ilçemizde yaşayan halkın iş ihtiyaçlarına katlı sunulmuş olacak. Kreş projelerimiz… Sarnıç, Beyazevler, Aktepe, Emrez ve Dokuz Eylül Mahalleleri öncelikli olmak üzere kreşlerimiz açılacak. Düşük gelirli veya sosyal yardım alan ailelerin önceliği sağlanacaktır. Kimseye ayrıcalık veya öncelik sağlanmayacaktır. Meclis üyelerinin ve kendi aileme ait bireyler buradan faydalanmayacaktır. Anne kart ve emekli kart projemiz. 0-15 yaş arasında annelere anne kart sağlanacak. Öncelik sağlanarak belediye hizmetlerinde öncelik sağlanacak. Kentimizde yaşayan emeklilerin belediye hizmetlerinden indirimli veya ücretsiz olarak hizmet alması sağlanacak. Gençlik kart sistemi kurulacak ev bu karta 15-30 yaş arasındaki gençler sahip olacak. Belediye kurslarından, tiyatro ve konserlerden, festivallerden, sosyal tesis ve kafeteryalardan ücretsiz yararlanacak.”

ATIFBEY MAHALLESİ’NE OKUL YAPILACAK

Gaziemir’in en büyük mahallelerinden biri olan Atıfbey’de okul olmadığını söyleyen Işık, “En büyük mahallerimizden olmasına rağmen Atıfbey Mahallemizde okul yok. Bu çokça dile getirilen bir sorun oldu. Sorunun çözülmesi için bizde katkıda bulunacağız ve eğitim alanı olarak işaretlene yerlerin Milli Eğitim’in kamulaştırması sağlanacak” dedi.

MAL VARLIĞINI AÇIKLADI, TAAHHÜTNAMEYİ İMZALADI

Işık, proje tanıtım toplantısının sonunda mal varlığını açıkladı ve açıkladığı mal varlığının üzerinde bir artış olmayacağına dair taahhütnameye imza attı. Işık, “Partimizin belediyeciliğe, dürüstlüğü ne kadar önem verdiğini kanıtlayan halkçı belediyecilik taahhütnamesi var. Bu taahhütnameyi huzurlarınızda imzalıyorum. Ayrıca konuşmam sırasında da değindim. 44 yıllık meslek yaşamımda ailemle hep birlikte edindiğimiz kendimizi ait varlıklarımız var. Bunları sizlerin huzurunda açıklayacağım ve herkesin bilgisine sunacağım. Benim şu anda Gaziemir’de bir evim, Karaburun’da bir evim, Gültepe’de ailemden kalma yüzde 50 hissesine sahip olduğum arsam, 2 arabam ve bankada seçim çalışmalarında kullandığım bir miktar param var. Başkan seçildikten sonra bu makamdan kaynaklanan hiçbir artış olmayacağına hepiniz taahhüt ediyorum” mesajını verdi.