İzmir Haberleri

Çeşme Belediye Başkanından "müthiş" çözüm! Belediye otobüsleri Çeşme’de bedava!

Bütünşehir yasası ile ‘Mahalle’ statüsüne geçen Çeşme Germiyan Mahallesi, toplu ulaşım sorununa çözüm bulunması isteği ile İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü’ne geçtiğimiz yıllarda başvuruda bulunan önceki Muhtar Şadan Kaya, hiçbir sonuç alamadı. 31 Mart seçimlerinde Çeşme Belediye Başkanı seçilen Ekrem Oran, soruna hemen çözüm buldu.

31 Mart Yerel Seçimlerine “Biz Hazırız” sloganı ile hazırlanan Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, Çeşmeliler tarafından kısa sürede benimsenmiş, çözüm önerileri ve pratik oluşu ile gönülleri kazanmış bir başkan.

Çeşme’nin Germiyan mahallesine uzaklığı 4 kilometre. Germiyan mahallesi Ekrem Başkan öncesinde toplu taşıma araçlarına sahip değildi. Sadece 11 kilometre uzaklıktaki Ildır Mahallesi’nden Alaçatı ve Çeşme seferi yapan ticari minibüsler, sahil yolu güzergahından yolcu taşımacılığı yapmakta. Germiyan mahallesinin önceki muhtarı defalarca izmir Büyükşehir Belediyesine başvurmuş ancak hiçbir sonuç alamamış. Özellikle yaz aylarında 10 binin üzerinde yaşayan Germiyan mahallesi sakinlerine çözümü, Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran çok farklı bir uygulama ile getirmiş.

Çeşme Belediye Başkanı olduktan hemen sonra bir uygulama başlatan Ekrem Oran, Germiyan’dan hareketle, mezarlıklar arasında kanuna göre “ücretsiz cenaze hizmetleri kapsamında” kendilerine verilen yetki ile hergün 3 sefer düzenleyerek, Germiyan sakinlerine çözüm üretmiştir. Yani Germiyan’dan mezarlık ziyareti yapmak isteyen sakinler, hergün 3 kez mahallelerinden hareket eden otobüsler ile, Çeşme’de istedikleri noktaya ücretsiz olarak seyahat edebilmektedirler. 

Kanuna göre belediyeler, cenaze sırasında toplu taşıma aracı tahsis etmekle yükümlü. Aynı zamanda yine kanuna göre belediyeler, mezarlıklara ücretsiz servis koyarak, yakınlarını ziyaret etmek isteyenlere gerekli servis aracını sağlamakla yükümlü. Hal böyle olunca Çeşme Belediye Başkanı Ekren Oran, Germiyan için günde 3 kez Çeşme’deki tüm mezarlıkları kapsayan bir güzergahla hareket eden servis araçlarını devreye sokuyor. Adı da “mezarlıklara servis aracı” olunca halktan hiçbir ücret talep edilmeden, Germiyan halkı, bu servis araçlarına ücretsiz biniyor.

Bir yanıt yazın