EkonomiGündem

Cebinde İstanbulkart’ı olan dikkat: 31 Aralık’a kadar ücretsiz olacak!

İstanbulkart’ı olanlara özel bir açıklama yapıldı. Kart sahiplerine kampanya başlatıldı. Kampanya kapsamında, aracını İSPARK’a park eden ve ödemesini İstanbulkart’ı ile yapan kişilere aynı gün 2 metro ya da tramvay geçişi ücretsiz olacak. Kampanyanın bitmesine sayılır günler kalırken, 31 Aralık’a kadar geçerli olacağı bildirildi. Geçiş ücretleri İstanbulkart’a iade edilecek.

Resmi internet sitesi üzerinden yapılan açıklamada, ”31 Aralık 2021 tarihine kadar aracını kampanya dahilindeki İspark P+R noktalarına park edip ödemesini İstanbulkart’ın ile yap, aynı gün kullanacağın 2 metro veya tramvay geçiş tutarın İstanbulkart’ına iade edilsin” denildi.

Kampanya Koşulları:

* Kampanya belirlenen 16 İSPARK P+R otoparkında geçerlidir. (Alibeyköy Cep Otogarı P+R, Ataköy Metro Durağı Yanı, Bağcılar Kent Meydanı Zemin Altı, Bağcılar Kirazlı Metro P+R, Esenler Adem Baştürk, Esenler Menderes Metro, Eyüp Silahtarağa, Kartal Köprüsü Kavşağı P+R, Kartal Soğanlık Metro, 4.Levent P+R, Maltepe Gülsuyu Metro, Maltepe Küçükyalı P+R, Merter Metro P+R, Merter Metro Zemin Altı, Pendik Tavşantepe P+R, Üsküdar Ünalan P+R)

* Kampanyadan ücretsiz geçiş hakkı tanınmış kartlar ve abonman ile yapılacak ödemeler haricinde herhangi bir İstanbulkart ile faydalanılabilir.

* Kampanya ödül kazanımı için Metro İstanbul ve İspark ödemesinin aynı İstanbulkart ile yapılması gerekmektedir.

* Geçerli İspark noktalarının kullanımında aynı gün içerisinde her İspark ödemesi ile birlikte 2 Metro İstanbul geçişine kadar ödül TL kazanılabilir. Çıkışta ödemeli bir İspark’a park edilmesi durumunda ödemeden önceki 2 Metro İstanbul kullanımı, girişte ödemeli bir İspark’a park edilmesi durumunda ödemeden sonraki 2 Metro İstanbul kullanım ücreti İstanbukart’a TL yükleme talimatı olarak gönderilecektir.

* Geçerli İspark noktalarında ödeme öncesinde ya da sonrasında 1 Metro İstanbul geçişi olması durumunda yalnızca 1 Metro İstanbul geçişi için ödüllendirme yapılacaktır.

* Kampanya Metro İstanbul AŞ’ye bağlı metro ve tramvay kullanımlarında geçerlidir.

* Kampanyada ödüle konu geçiş bedeli kadar tutar İstanbulkart’a TL talimat olarak yüklenecektir.

* Talimat olarak yüklenen ödül TL, İstanbulkart’ın herhangi bir yükleme noktasına, otobüs duraklarında yer alan talimat yükleme noktasına veya otobüslerde geçiş yaparken geçiş cihazına kartın dokundurması ile karta yüklenebilir.

* Kampanya aynı gün içerisinde İspark ve Metro İstanbul ödemelerini kapsamaktadır. Gece ulaşım kullanımları (00:30-5:30 aralığı) kampanya kapsamında değildir.

* Kampanya dönemi boyunca, kampanyadan birden fazla kez faydalanılabilir.

* Sistemsel gecikmelerden kaynaklı ödül TL yüklemelerinde oluşabilecek aksaklıklarda Belbim AŞ müşteri memnuniyeti kapsamında TL ödül yüklemesini en kısa sürede gerçekleştirecektir.

* Kazanılan ödülün nakit karşılığı talep edilemez.

* Kazanılan ödül bilgisi uygulama içi bildirim ya da SMS kanalıyla yapılabilecektir.

13 TL’DEN 35 TL’YE ÇIKTI

İstanbulkart çıkartmak isteyenler için bir duyuru yapıldı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Ongun, Twitter hesabından dolar kurunun artması nedeniyle İstanbullu vatandaşlara İstanbulkart ile ilgili uyarı yaptı. Yapılan açıklamada, İstanbulkart’ın maliyetinin 13 TL’den 35 TL’ye çıkacağını belirtilerek, para ödemek istemeyen vatandaşlara İstanbulKart aplikasyonu kullanılması önerildi.