EkonomiGündem

Cardata Genel Müdüründen umutlandıran açıklama: 2.el otomobil fiyatları…

Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen kabine toplantısı sonrasında alınan kararlar neticesinde, bir süredir kendi rekorlarını kırmayı başaran dolar ve euro kurlarının ani yükselişi kontrol altına alınarak, istenile seviyelere hızla gerilemişti. Bu gelişmeden sonra, döviz kurlarının yüksek olduğu zamanlarda bir hayli yüksek fiyatlar ile satışa sunulan sıfır kilometre araçların fiyatları da gerilemeye başlamış ancak ikinci el araçların yüksek fiyatları sabit kalmıştı.

Vatandaşın ikinci el araç konusunda beklediği açıklama otomobil sektörü konusunda geniş bir veri kaynağı olan Cardata Genel Müdüründen geldi. Genel Müdür Hüsamettin Yalçın, açıklamasında vatandaşın yüzünü sevindirecek ifadeler kullandı.

1 Ay Sonra İkinci El Otomobillerin Fiyatları Düşecek!

Yükselen döviz karşısında bir hayli zamlanan araç fiyatları, kabine toplantısı sonrasında TL’yi özendirici kararların alınması neticesinde düşüşe geçmeye başladı. Ancak döviz kurlarında ani düşüşlerin yaşanması, ikinci el araç fiyatlarının istenilen seviyelere gerilemesini sağlayamadı. Bunun üzerine ikinci el araç satın almak isteyen vatandaşlar, otomobil sahibi olma hayallerini ertelemek zorunda kaldı.

Sıfır kilometre araç almaya bütçesi el vermeyen ancak ikinci el araç fiyatlarına yansıtılan zam oranları sebebi ile bu piyasadan da uzak durmak zorunda kalan vatandaşı sevindiren açıklamayı Cardata Genel Müdürü Hüsamettin Yalçın yaptı. Genel Müdür Yalçın açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “2022 yılı her iki türden araç için geride bıraktığımız yıla göre çok daha dinamik bir doğrultuda seyredecek. Son zamanlarda döviz kurlarında yaşanan olumlu gelişmelerden sonra ikinci el araç fiyatlarının da 1 ay içerisinde düşeceğini öngörüyoruz.”

Fiyatlar Yüzde 50 Düşecek!

İkinci el araç fiyatları ile ilgili tahminlerini açıklayan Genel Müdür Yalçın’a göre 2022 yılının başı itibari ile ikinci el araç fiyatlarına, yaklaşık olarak yüzden 50 oranında indirim uygulanacak. Böylelikle ikinci el araç almayı bekleyen birçok vatandaş hayallerine kavuşmuş olacak.

İkinci El Araçların Fiyatları Sıfır Kilometre Araçların Fiyatları ile Yarışıyor!

Son zamanlarda ekonomik anlamda yaşanan olumlu gelişmelerden sonra otomobil firmaları her gün sıfır kilometre araçlarda uyguladıkları indirimli fiyatları yayınlamaya başladı. Firmaların yayınladığı sıfır kilometre araç fiyatlarının bir kısmının, ikinci el araç fiyatlarının altında olduğu gözlendi.