EkonomiGündem

Canlı Yayında Duyuruldu! 10 Bin Liraya Kadar Ek Ödeme Verilecek!

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanan sağlık personellerine ek ödeme düzenlemesinin detayları belli olmaya başladı.

Binlerce kişinin merakla beklediği haberin detayları canlı yayında belli oldu. Sağlık çalışanlarına verilecek olan ek ödemenin detaylarını Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, katıldığı televizyon programında değerlendirdi.

İşte Durmuş’un o açıklamaları;

Uzman Ve Üzerine 10 Bin TL

“Uzman Hekim ve üzerine yapılmış olan ek ödeme düzenlemesi 10 bin TL civarında bir rakam. Aynı düzenlemeyle Asistan Hekim için 7 bin 500 liraya yakın bir ilave ücret olacak. Pratisyen Hekim için ise bu düzenlemeyle 5 bin liraya yakın bir ek ödeme söz konusu olacak. Diş Hekimi için de aynı düzenleme geçerli olacak.

Minimum 400 TL Olacak

Düzenlemeyle hemşire ve diğer sağlık memurları ise 850 lira gibi bir ek ödemeye sahip olacak. Teknikerler ise 500-600 lira civarında bir ek ödemeye sahip olacak. Bu da vergi dilimlerine göre değişiklik gösterebilecek. Minimum ek ödeme rakamı 400 liradan başlıyor olacak.

Teşvik Ödemesi Neye Göre Belirlenecek?

Teşvik ödemesi için çalışılan ilin ve hastanenin durumuna göre kriterler belirlenecek. Her kademe için oranlar yönergelerle belirlenecek. Burada da ücretler 350 liradan başlayıp 8 bin liraya kadar miktarlarda değişecek.”