Ekonomi

Canlı dolar kuru fiyatları! Dolar yükseldi! Dolar ve euro kurunda son durum

Dolar kuru dün Merkez Bankası’nın aldığı iki kararın ardından hareketli bir gün yaşadı. 6 ila 6.10 arasında dalgalanan dolar/TL, 22 Mayıs sabahında 6.06 seviyesinde başlayıp 6.10 üzerine kadar çıktı.

S – 400 KONUSU GÜNDEMDE

Piyasada S-400 konusu sıcaklığını koruyor. Türkiye, S-400 eğitimi için Rusya’ya asker gönderildiğini söylerken, ABD medyasında Türkiye’ye haziranın ilk haftası sonuna kadar süre tanındığı ve bunun son teklif olduğu söyleniyor. Dışarıda ticaret savaşları, Fed tutanakları ve Avrupa Merkez Bankası Başkanı Draghi’nin konuşması izleniyor.

ABD ÜRÜNLERİNE VERGİ İNDİRİMİ

İç piyasada seçim gündeminin yanı sıra Türkiye – ABD ilişkileri önemli bir gündem maddesi olmayı sürdürüyor. ABD’nin Brunson krizi sonrası Türk menşeli çelik ve alüminyum ürünlerine getirdiği ek vergiyi kaldırmasının ardından Türkiye’de aynı yönde adım attı ve 22 ABD ürünü için vergileri yarıya indirdi.

DOLAR VE EURO KURU SON DURUM

22 mayısta dolar/TL 6.06 ile başlarken kademeli olarak 6.10 üzerini gördü. Şu anda 6.09 seviyelerinde seyrediyor. Euro ise 6.80 liranın üzerinde işlem görüyor. Petrol fiyatları ise yarım puan üzerinde düşerek 72 doların altında.

Bir yanıt yazın