Gündem

Candaş Tolga Işık hafta içi ve pazar günü sokağa çıkma yasaklarının biteceği tarihi açıkladı!

Koronavirüs önlemleri kapsamında uygulanan yasaklarla ilgili dikkat çeken bir paylaşım geldi. Gazeteci Candaş Tolga Işık, Twitter hesabından yaptığı bir paylaşımda edindiği bilgileri aktardı. Buna göre, haziran ayı sonunda pazar günü sokağa çıkma yasağının kaldırılabileceğini ve hafta içi sokağa çıkma yasağı saatinin de 12’ye çekilebilecek.

Kararın son halinin Bakanlar Kurulu’ndaki değerlendirmede netleşeceğini ifade eden Işık, “Ama görünen o ki temmuzda da yasaklar -bir şekilde- devam” dedi.

Işık, “Aşılamada belli bir noktaya geldikten sonra Sağlık Bakanlığı ve Kültür-Turizm Bakanlığı özellikle sonbaharda kapalı mekanlara girmek isteyenlere bir takım kriterler (aşı ya da hastalık geçirmiş olmak gibi) belirlemek üzere çalışıyor. Detaylara ulaşıp teyid edince yazacağım” diye yazdı.

KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bugün yapılması beklenen Kabine toplantısı ertelendi. Toplantı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın programındaki yoğunluk nedeniyle 21 Haziran’da yapılacak. Ayrıca 1 Haziran’dan itibaren alınan koronavirüs kararlarının haziran ayı boyunca devam edeceği öğrenildi.