Kültür SanatMagazin

Cam Tavanlar ekrana veda ediyor!

Oyuncu kadrosu ve hikayesi ile büyük ilgi toplayan dizi Cam Tavanlar’dan kötü haber geldi. Büyük umutlarla başlayan dizi 8.bölümüyle ekranlara veda edecek.

Cam Tavanlar"dan yeni afiş geldi

Kubilay Aka ve Bensu Soral’ın başrolünü paylaştığı Hatice Aslan, Utku Ateş gibi isimlerin kadrosunda yer aldığı dizi Cam Tavanlar heyecan uyandırarak başlamıştı. Ancak sevenlerini üzecek final kararı verildi. Ojo Pictures tarafından çekilen ve Show TV’de yayınlanan dizinin ilginç hikayesi ve güçlü oyuncu kadrosuna rağmen erken final kararı şaşırttı. Kadın haklarına dikkat çeken bir diziydi ve benzerlerinden ayrılıyordu. İş hayatındaki kadınların önüne konan engelleri konu edinmesi yaz dizilerine yeni bir soluk getirmişti.

Cam Tavanlar oyuncuları kimler, hangi gün yayınlanıyor? Cam Tavanlar oyuncuları konusu ve kadrosu - Televizyon Haberleri

Dizinin tüm bunlara rağmen tutmamış olması kafalarda soru işareti oluşturdu. Sosyal medyada bu konuyla ilgili sıkça paylaşım yapıldı. Bensu Soral’ın kadın karakter için yanlış seçimi olması, dizinin reyting yarışı içinde olduğu Sen Çal Kapımı dizisine yenildiği yönünde iddialar ortaya atıldı. Aynı zamanda dizinin bir kadının iş yaşamında karşılaştığı zorluklar ve mücadele sürecini anlatması ilgi çekici bulunmadı. Tam anlamıyla alışılmış olan “kötü” karakterin olmaması da eleştiri almıştı.

7.bölüm fragmanı yayınlanan dizi son iki bölümüyle izleyici karşısına çıkacak. Dizi 8.bölümüyle Temmuz ayının sonunda ekranlara veda edecek.

Dizi adını nereden alıyor? “Cam Tavanlar” nedir?

‘Glass ceiling’ teriminden gelen cam tavanlar sendromu kadınların iş hayatında yaşadığı zorlukları, eşitsizlikleri anlatmak amacıyla kullanılıyor diyebiliriz. Çalışma hayatındaki cinsiyet ayrımcılığının bir çeşidi olan Cam Tavan Ayrımcılığı, kadınların gerekli yeterliliklere sahip olmasına rağmen, terfi konusunda adil olmayan sınırlara takılmalarına verilen bir isimdir.

Başrol karakterin iş hayatında yaşadığı olumsuzluklara ve mücadele sürecine dikkat çeken dizi adını bu kavramdan alıyor. Önemli bir konuya değinen ve kadın haklarına dikkat çeken dizinin ilgi görmemesi final kararı almış olması üzücü.