Paris Borsası’nda CAC 40 Endeksi, Salı günü yatırımcıların ABD ve Çin arasındaki ticaret görüşmelerine ilişkin endişeleri nedeniyle satış baskısı altında kaldı. Endeks, günü önceki kapanışa göre %0,61 oranında düşüşle 5.857,09 puandan tamamladı.

En çok kaybedenler

Endekste yer alan 40 şirketten 31’i değer kaybetti. En çok kaybedenler arasında gayrimenkul devi Unibail Rodamco, otomotiv üreticisi Renault ve çelik üreticisi ArcelorMittal yer aldı. Bu şirketlerin hisseleri sırasıyla %1,49, %1,48 ve %1,47 oranında düştü. Unibail Rodamco’nun satışları pandemi nedeniyle azaldı.

Damacana suya zam yolda: 4 kişilik ailenin su gideri 1.680 TL'ye ulaştı!
Damacana suya zam yolda: 4 kişilik ailenin su gideri 1.680 TL'ye ulaştı!
İçeriği Görüntüle

Renault’nun satışları ise küresel yarı iletken kıtlığı nedeniyle daraldı. ArcelorMittal ise ham madde fiyatlarındaki artışa rağmen talebin zayıf kalmasıyla karşı karşıya kaldı.

En çok kazananlar

Endeksin en çok kazananları ise ilaç şirketi Sanofi ve kozmetik şirketi L’Oréal oldu. Bu şirketlerin hisseleri sırasıyla %0,88 ve %0,38 oranında yükseldi. Sanofi, Covid-19 aşısının geliştirilmesinde önemli ilerlemeler kaydettiğini açıkladı. L’Oréal ise Asya pazarındaki güçlü performansı sayesinde gelirlerini artırdığını duyurdu.