Gündem

Buzluğunuza 1 TL koyunca gözlerinize inanamayacaksınız: Görenler şok oldu!

Buzluğunuza 1 TL koymak hayatınızı kurtaracak. Buzluğunuza bozuk para koymak gıdalarınızı bozulmaktan kurtaracağını böylelikle aklınızın evde kalmayacağı duyuruldu. Peki buzdolabınıza 1 TL koyunca neler olacak? İşte detaylar

BUZLUĞA BOZUK PARA KOYMAK HAYAT KURTARACAK

Buzlukta uzun süre dayanan yiyeceklerin güvenliğini de düşünmek gerekiyor. Buzluğunuz dolu olmasına rağmen uzun süre evde olamayacaksanız, yiyeceklerin bozulmasını istemezseniz. Siz evde yokken yaşanacak elektrik kesintisi yüzünden buzluktaki yiyecekler bozulabilir.

Ancak siz evden uzaktayken buzluktaki yiyeceklerin elektrik kesintisi yüzünden eriyip tekrar buz tuttuğunu anlamanızın çok basit bir yolu var.

BUZDOLABINA NEDEN BOZUK PARA KONMALI?

Küçük bir plastik kap ya da karton bardak alın, kabınızın içini suyla doldurun ve donana kadar dondurucunuza koyun.

Ardından, buzun yüzeyine herhangi bir madeni para koyup tekrar dondurucuya koyun.

Tatile gittiyseniz veya maalesef bir tür acil durum için evinizden tahliye edildiyseniz ve eve gelip elektriğin kesildiğine dair işaretler gördüyseniz, bu küçük madeni para sizi çok fazla stresten ve aynı zamanda hastalıktan da kurtarabilir.

Aynı zamanda size çok fazla huzur sağlayabilir. Elbette, uzun bir süre elektrik kesildiğinde, hepimiz dondurucularımızdaki yiyeceklerin donmuş kalmasından endişe ederiz.