İzmir Haberleri

Büyükşehir’de zirve: Soyer’den hem müjde hem güvence!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve ilçe başkanlarını makamında ağırladı. Basına kapalı gerçekleşen zirvede önemli konuların masaya yatırıldığı öğrenildi.

31 Mart yerel seçimleri sonrasına örgütteki başkanların Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’e ‘hayırlı olsun’ diyerek başarı diledikleri toplantıda yeni sürecin yol haritasının çizildiği ifade edildi. Örgüt ve Büyükşehir Belediyesi’nin önümüzdeki dönemde periyodik aralıklarla zirveler düzenlemesi gerektiğinin buluşmada konuşulduğu aktarıldı.

Ayrıca istihdam noktasında da ilçe başkanlarından bazılarının fikir beyan ettiği belirtilirken Başkan Soyer’in yeni uygulamanın müjdesini verdiği öğrenildi.

İLÇELERE İSTİHDAM KONTENJANI MI VERİLDİ?
Bazı il yöneticilerinin de katıldığı toplantıda örgüt kanadından, ‘Yeni süreçte de toplantılar yapalım. Büyükşehir’in yaptığı icraatlarının reklamını yapalım’ gibi önerilerin geldiği aktarıldı.  

İstihdam konusunun açılmasıyla birlikte ilçe başkanlarından bazılarının, ‘İlçe örgütleriyle bir çalışmanız olacak mı? Muhtarlardan duyuyoruz. Her ilçeye istihdam kontenjanı verilecekmiş’ şeklinde görüş bildirdikleri belirtildi.

ELEKTRONİK CV BANKASI!
Soyer’in bu konuda ise detaylı bilgi verdiği ve ‘Hayır öyle bir durum yok. Elektronik ortamda çalışmalarımız var. CV bankası oluşturulacak. İnternet sitesi üzerinden iş başvuruları direkt buraya yapılacak. Herkes sisteme girecek. İnsanların liyakatine göre davetler yapılacak. Artık CV getirme olmayacak, çünkü yüz binlerce kağıt geliyor.  Biz Türkiye’deki işsizliği çözemeyiz. Her ilçeden 10 kişi alsak 300 kişi yapar. Böyle işsizlik çözülmez. Hiçbir belediye istihdam kapısı değil. Mesela 300 tane süpürgeci kadın alacağız. 100 tane otobüs şoförü kadın alacağız. Bu tür başvurular varsa gelsin. Ama ne iş olsa yaparım diye gelenler hiçbir iş yapamıyor” dediği öne sürüldü.

PERİYODİK ARALIKLARLA TOPLANTILAR YAPILSIN
Toplantıda örgüt ve belediye ilişkisi üzerinden de öneri ve taleplerin gündeme geldiği aktarıldı. İlçe başkanlarının Soyer’e, “Başarılı olacağınıza inanıyoruz. Bize güvenin” dediği ifade edildi. Soyer’in de bu noktada, “Ekonomi ve iş dünyası ile devamlı irtibat halindeyim. Örgütle neden devamlı kontak halinde olmayalım? Bu toplantıların her ay olmasa da periyodik aralıklarla yapılması gerekiyor. Bana güvenin. Örgüt ve ilçe başkanı olarak bana güvenin. Ben sizin hepinize güveniyorum. Hepiniz işinizi en iyi şekilde yapmaya çalışıyorsunuz” dediği belirtildi.

BANA GÜVENİN, BEN SİZE GÜVENİYORUM
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin icraatlarının vatandaşa anlatılmasında örgüte büyük iş düştüğünün konuşulduğu toplantıda ilçe başkanlarının, “Sonuna kadar arkanızdayız” mesajı verdiği ifade edildi. Soyer’in ise, “Yeni sistemler kuruyoruz. Yaptığımız işlerden sizlerin de haberi olacak. Yeni yapılan projeleri halka anlatabileceksiniz. Birbirimize güvenelim. İlçe başkanlarıyla diyalog içinde olacağım. İlişkimiz örgütten kopuk olmayacak. Birbirimizi sevip sayacağız. Büyükşehir’in yaptığı hizmetlere hep beraber sahip çıkalım. Bana güvenin, ben size güveniyorum” şeklinde açıklama yaptığı öğrenildi.

İlerleyen süreçte Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarıyla ilgili tanıtım yapılacağı ve yeni dönemde örgüt başkanlarının yapılanları halka aktarmak için kolları sıvayacağı iddia edildi. 

Bir yanıt yazın