Gündem

Bursa'da balina kusmuğundan yapılan tespihlere talep artıyor

Bursa’da balina kusmuğundan tespih üretmeye başlayan Fırat Karakoç, ürünlerini 3 ile 5 bin arasında ihraç ettiklerini belirtti.

PARFÜM SEKTÖRÜNDE KULLANILIYOR
Karakoç, özellikle parfüm sektöründe kullanılan balina kusmuğunun, balinaların sindirim sistemlerinde üretilen katı, mumlu bir madde olduğuna dikkat çekti. Bu maddeyi yurt dışından getirttiğini belirten Fırat Karakoç, “Balinalar farklı bir metabolizmaya sahiplerdir.

Yediğini kusarak atar, ancak kokusuyla dikkat çeker. Bu kusmuklar karaya vurduğunda alınır ve parfüm sektöründe kullanılır. Çok kıymetlidir, koku olarak da baktığımızda çok özeldir. Bizler de bunu tespihlerimizde kullanıyoruz” dedi.

“DÜNYANIN PEK ÇOK ÜLKESİNDEN SİPARİŞLER GELİYOR”
‘Miski amber’ olarak adlandırılan ve en çok tercih edilen ürünler arasında bulunan bu tespihin yapımının önemli bir işçilik istediğini ifade eden Fırat Karakoç, “Baktığınızda koku kalıcıdır, çok hoş bir koku bırakır. Bu yüzden oldukça fazla sıklıkla tercih ediliyor. Çok kaliteli bir malzemeden olduğu için, insanlar da yoğun ilgi gösteriyor. Sadece Türkiye’den değil, dünyanın da pek çok ülkesinden siparişler geliyor, merak ediliyor. Ortalama 3 ile 5 bin lira arasında alıcı buluyor” ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın