EğitimGündem

Burs sonuçları ile ilgili duyuru yapıldı: Bu açıklanır açıklanmaz başlayacak!

Üniversitelerde eğitim gören öğrencileri yakından ilgilendiriyor. Burs sonuçlarına ilişkin duyuru yapıldı. Yapılan duyuruda sonuçların ne zaman açıklanacağı ile ilgili bilgilendirmede bulunuldu.

Bu sene birçok üniversite öğrencisi Vakıflar Genel Müdürlüğü (VGM) burs başvurularını yaptı. Öğrenciler sonuçlarının ne zaman açıklanacağını merak ediyorlar. Konu ile ilgili olarak VGM yazılı açıklama ile bilgilendirmede bulundu.

Söz konusu açıklamada şöyle denildi:


01 Aralık 2022 tarihi itibariyle sona eren yükseköğrenim burs başvurularının değerlendirme işlemlerine Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü’nün burs başvuru sonuçlarını açıklamasının ardından başlanacaktır. Yapılacak değerlendirme sonrasında başvuru sonuçları internet sitemiz üzerinden açıklanacak olup konu ile ilgili tüm duyular yine www.vgm.gov.tr üzerinden yapılacaktır.

01 Aralık 2022 tarihi itibariyle sona eren yabancı uyruklu öğrenci yükseköğrenim burs başvurularının değerlendirme işlemlerine başlanmış olup yapılacak değerlendirme sonrasında başvuru sonuçları www.vgm.gov.tr üzerinden açıklanacaktır.
2022-2023 eğitim yılında öğrencilerimize verilmesi planlanan eğitim yardımı/burs miktarları ortaöğrenim eğitim yardımı için aylık 200,00 TL, yükseköğrenim bursu için ise aylık 650,00 TL‘dir.

Burs almaya hak kazanan öğrencilere bursları, burs ödeme aylarında her ayın 10’una kadar banka hesaplarına ilgili Bölge Müdürlüğü tarafından yatırılır. Vakıflar Genel Müdürlüğüne bağlı 25 Vakıflar Bölge Müdürlüğünün iletişim bilgilerine www.vgm.gov.tr adresinden erişilebilir.