Eğitim

Burs Başvurularında Bulunacak Öğrenciler Dikkat! GAEV Burs Başvuruları Başladı Mı?

Binlerce üniversite öğrencisinin merakla beklediği burs başvuru süreçleri başladı. Okulların da yüz yüze eğitime başlamasıyla birlikte binlerce üniversiteli genç burs aramaya başladı. 2020-2021 eğitim öğretim dönemi ile birlikte vakıf ve kurumların burslarının ne zaman başladığı merak konusu oldu.

Güler ve Atila Erkut Eğitim Destek Vakfı her yıl olduğu gibi bu yılda 2021-2022 eğitim öğretim döneminde maddi durumu yetersiz olan başarılı öğrencilere karşılıksız olarak Eylül  – Haziran ayları arasında, aylık 1000 TL maddi destekte bulunacak. Güler ve Atila Erkut Eğitim Destek Vakfı’ndan burs almak isteyen öğrenciler için son başvuru tarihi 15 Ekim.

Burs Başvuru Koşulları

Öncelik ülke genelinde yapılan seçme sınavında, alanında ilk 5 bin içinde olmak, ara sınıflar için sınıf geçme kredi notu 4 (dört) üzerinden 3.00 (üç) veya 100 üzerinden 80 seviyesinde olmak öncelikli tercih sebebidir.)

Ara sınıf öğrencileri için burs, alt yıl veya yarıyıl normal eğitim-öğretim programının derslerinden başarısız dersi olmayan ve ağırlıklı not ortalaması; bağıl not sistemine göre yapılan değerlendirmede, 4 üzerinden yapılan değerlendirmede en az 3.00; 100 üzerinden yapılan değerlendirmede en az 80 olup bir üst yıl veya yarıyıla geçiş hakkı kazanan adaya tahsis edilir. Başarı derecesi yüksek olan adaya öncelik tanınır.

Tezli yükseklisans ve doktora için öğrencinin lisans mezuniyet genel not ortalamasının en az 4 üzerinden 3.00 veya 100 üzerinden 80 olması şarttır.

Burs Başvuru Şartları

Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı Olmak, Sabıkası Olmamak

Başarılı Olmak

Maddî İmkânları Yetersiz Olmak

Vakıf burslarına başvuru tarihinde adayların; lisans eğitimi düzeyinde 19 (ondokuz), tezli yüksek lisans düzeyinde 26 (yirmialtı), doktora düzeyinde 30 (otuz) yaşından büyük olmamaları,

Lisansüstü burslarına başvurularda, adaylardan tez danışmanları ya da dersine girmiş diğer öğretim üyelerinden talep ederek alacakları, Vakfa hitaben yazılmış bir tavsiye mektubu olması.

Başvurular Nasıl Yapılır?

Burs başvuruları, adayların burs başvuru formu ve burs başvuru dilekçesi ile istenilen belgeleri eksiksiz tamamlayıp doğrudan vakfa teslim ederek veya PTT kurumu vasıtası ile taahhütlü olarak vakıf adresine göndererek adaylık başvurularını gerçekleştirebilirler.