EkonomiGenelGündem

Bugünden itibaren hesaplara 2354 TL yatırılacak: En yakın ATM’den paranızı çekebilirsiniz!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın ihtiyaç sahiplerine yaptığı ödemeler bu ayın da 15’inden itibaren hesaplara yatırılmaya başlanıyor. Ödemelere ilişkin açıklama yapan Bakan Yanık da “Bakıma ihtiyacı olan ağır engelli vatandaşlar ve ailelerine ekonomik destek sağlamak amacıyla bu ay toplam 1 milyar 278 milyon TL evde bakım yardımını 15 Mayıs’tan itibaren hesaplara yatırmaya başlıyoruz. Bu ay 543 bin vatandaşımız evde bakım yardımından yararlanacak.” ifadelerini kullandı. Pek evde bakım parası detayları nelerdir?

Bu yardımdan yararlanmak için de en az yüzde 50 engelli ve ağır engelli olunması ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı il müdürlüklerindeki bakım hizmetleri değerlendirme heyeti tarafından bakıma ihtiyacı olan kişinin engelli olduğunun tespit edilmesi gerekiyor. Sağlık kurulu raporunda mutlaka ‘ağır engelli’ ibaresinin yer alması gerekiyor. Yüzde 50’den daha düşük engelli olanlara ise evde bakım maaşı ödenmiyor. Bu yardımdan hane içindeki kişi başına düşen ortalama aylık geliri, asgari ücretin aylık net tutarının üçte ikisinden daha az olan kişiler yararlanabiliyor.

Evde Bakım Parası Sorgulama

Evde bakım aylığı ödemelerinin hesabınıza yatıp yatmadığını e-Devlet üzerinden sorgulayabilirsiniz. TC kimlik numaranız ile e-Devlet şifrenizi kullanarak giriş yaptıktan sonra arama çubuğuna “Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama” yazan yere tıklayabilirsiniz.

Kısa Mesajla da Sorgulayabilirsiniz

Sorgulama işlemi SMS yoluyla da yapılabiliyor. Maaşlarını Ziraat Katılım Bankası aracılığı ile alanlar, cep telefonlarının mesaj bölümüne BAKIYE yazıp, 4747’e kısa mesaj atarak sorgulama işlemini gerçekleştirebiliyorlar.