Ekonomi

Bugün ve yarın sınırlama olmaksızın herkes e-Devlet’ten başvurabilir: Kurban Bayramı öncesi 1100 TL destek!

Türkiye’de devlet çeşitli sosyal destek yardımlarında bulunuyor. Bu yardımlardan bir tanesi de pandemi desteği. İhtiyaç sahibi vatandaşlara karşılıksız 1100 TL destek ödemesi yapılıyor. Kurban Bayramı öncesi 1100 TL pandemi yardımına başvuru yapmak için ise gerekli şartları sağlamak gerekiyor. Başvurular hafta içi T.C. kimlik numarasının son hanesine göre alınırken, bugün ve yarın ise herhangi bir sınırlama olmaksızın herkes başvuru yapabilir.

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık geçtiğimiz aylarda yaptığı açıklamalarda 2 milyonun üzerindeki haneye sosyal yardım parası ödendiğini açıklamıştı. Pandemi yardımı için Faz 3 ödemeleri hala devam ederken başvurular devam ediyor. Ancak Kurban Bayramı öncesi pandemi desteğine başvurmak için bazı şartları sağlaması gerekiyor.

Aynı haneden birden çok başvuru yapılması halinde, tek başvuru olarak değerlendirilecektir.

Başvuran kişinin hanesinde aşağıda belirtilen kapsamlarda yer alan birinin bulunması halinde başvuru değerlendirmeye alınmayacaktır:

Pandemi Sosyal Destek Programı Faz 1 ve Faz 2 kapsamında verilen 1000 TL’lik nakdi destekten faydalanmış olanlar,

5510 sayılı Kanunun 4/a maddesi kapsamındaki kamu işçileri,
5510 sayılı Kanunun 4/c maddesi kapsamındaki memurlar,
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK)’ndan gelir veya aylık alanlar (emekliler),
İŞKUR İşsizlik Ödeneğinden faydalananlar,
İŞKUR Kısa Çalışma Ödeneğinden faydalananlar

KİMLER SOSYAL DESTEK BAŞVURUSU YAPABİLİR?

5510 sayılı kanunun 4/A maddesi kapsamındaki kamu işçileri yararlanamayacak.

5510 sayılı kanunun 4/C maddesi kapsamındaki memurlar faydalanamayacak.

Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan gelir veya aylık alanlar yani emekliler faydalanamayacak.

İŞKUR İşsizlik Ödeneğinden faydalananlar yararlanamayacak. İŞKUR Kısa Çalışma Ödeneği’nden faydalananlar yararlanamayacak.

Başvurular nasıl yapılacak?

1100 TL pandemi desteğine başvurular e-Devlet sistemi üzerinden yapılabilir. Cumartesi ve Pazar günleri ise herhangi bir sınırlama olmaksızın herkes başvuru yapabilir. Ancak hafta içi günleri başvurular T.C. kimlik numarasının son hanesine göre alınıyor. T.C. kmlik numarasının son hanesi 0 olanlar Pazartesi, 2 olanlar Salı, 4 olanlar Çarşamba, 6 olanlar Perşembe, 8 olanlar Cuma günü başvurular alınıyor.