Gündem

Bugün saat 17.30’da başlıyor: Tüm vatandaşlar için önemli gelişme!

Sağlık Bakanlığı son corona virüsü tablosunda günlük vaka sayısı 28 Bin 170 olarak açıklandı. Hergün binlerce insanın test sonucu pozitif çıkmaya devam ederken, bir yandan da aşılama çalışmaları devam ediyor. Bu kapsamda önemli bir gelişme yaşandı. Gelen son bilgilere göre, Koronavirüs Bilim Kurulu bugün saat 17.30’da toplanacak. Yapılacak toplantı sonucunda kamuoyuna yazılı açıklama yapılması bekleniyor.

Türkiye’de salgında yeni gelişmeler yaşanıyor. Geçtiğimiz günlerde 2 doz Biontech aşısı olanların 3. Dozları için randevu alacağı bildirilmişti.

Pandeminin devam etmesi nedeniyle Koronavirüs Bilim Kurulu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın başkanlığında bugün yeniden bir araya geliyor. Videokonferans yoluyla yapılacak olan toplantı saat 17.30’da başlayacak.

Toplantıda neler konuşulacak?

Söz konusu toplantıda, yerli aşı TURKOVAC ve koronavirüs ilacıyla ilgili çalışmalar da konuşulacak. Ayrıca, vaka sayıları azalsa da can kayıplarında azalma olmaması değerlendirilecek. Düşük aşılama oranına sahip iller ile ilgili de konuşulacak.