Gündem

Bugün öğleden sonra dışarıda işi olanlar dikkat: Çok kuvvetli geliyor!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) 18 Ekim tarihi için 11 ile sarı kodlu uyarıda bulundu. Bu illerde yaşayan vatandaşların olumsuz hava koşullarına karşı tedbirli olması gerektiği bildirildi. Ayrıca bugün öğle saatlerinden itibaren Ordu ve Giresun’da yer yer çok kuvvetli, Trabzon, Rize ve Artvin çevrelerinde çok kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış beklendiği bildirildi.

MGM bazı illere sağanak yağış uyarısında bulundu. Kurum tarafından yapılan açıklamada bugün öğle saatlerinden itibaren Ordu ve Giresun’da yer yer çok kuvvetli, Trabzon, Rize ve Artvin çevrelerinde çok kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış beklendiği bildirildi.

Bu illerde yaşayan vatandaşların sel, su baskını, heyelan, yıldırım, dolu yağışı, yerel kuvvetli rüzgar ve fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

Yarın için ise 11 ile sarı kodlu uyarı yapıldı.

Sarı kod nedir?

Hava durumu potansiyel tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise olağandışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalıdır.

Sarı kodlu uyarı yapılan iller hangileri?

Artvin, Giresun, Kastamonu, Ordu, Rize, Samsun, Sinop, Trabzon, Zonguldak, Bartın, Düzce