Gündem

'Bugün Fidan Yarın Nefes' kampanyasına rekor katılım

81 ilimizde 2023 noktada 3 saat içinde tam 11 milyon fidanın toprakla buluşması sağlanacak. Bu bağlamda açılan www. gelecegenefes.com adlı internet sitesinden Türkiye genelinde fidanlar sanal olarak sahipleniliyor. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın başlatmış olduğu kampanyaya ilişkin yapılan açıklamalarda vatandaşlar için dikilecek fidanların sanal olarak sahiplenilmesi istendi. Bu bağlamda sahiplenilen fidanların dikim lokasyonu ve tören alanlarının farklı yerler olabileceği belirtildi. Törene katılmak isteyen vatandaşlar, ikamet ettikleri ilde Tören Alanları Bölümü’nden ayrıntıları öğrenebilecek.

Rekor Katılım

Orman Genel Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, söz konusu etkinliğin 81 ilde eş zamanlı gerçekleştirileceği belirtilerek şöyle denildi: “Öğrencilerden, askeri birliklere, sivil toplum örgütlerinden kamu kurum ve kuruluşlarına, esnafından işçisine, kısaca 7 den 77’ye toplumun bütün kesimlerinden katılacak vatandaşlarımızın katkılarıyla 11 Kasım 2019 günü saat 11.11’de 81 ilimizde 2 bin 23 farklı lokasyonda aynı anda vereceğimiz startla 3 saatlik bir zaman dilimi içerisinde ülke genelinde 11 milyon adet fidanı toprakla buluşturacağız.

11 Kasım 2019 günü yaklaşık 1 milyon vatandaşımızın etkinliğe katılımı planlanmaktadır. Etkinlik, Orman Genel Müdürlüğü taşra birimlerinin koordinasyonunda yürütülecek olup çalışmaların, valilikler, il milli eğitim müdürlükleri, askeri birlikler, il sağlık müdürlükleri, il emniyet müdürlükleri, belediyeler ve köy muhtarlıkları ile iş birliği içerisinde gerçekleştirilmesi planlanmaktadır. Yapılacak ağaçlandırma etkinliği ile bir taraftan 7’den 77’ye toplum bütün kesimlerinin toprakla haşır neşir olması hedeflenirken, diğer taraftan da son yıllarda ülke genelinde yürüttüğümüz ağaçlandırma çalışmalarını dünyaya duyurmak, dikkatleri ülkemizin bu konuda yürüttüğü başarılı çalışmalara çekmek ve yapacağımız başvuru ile Guinness Rekorlar Kitabı’na girmek hedeflenmektedir. Etkinlik, yanan alanlarla birlikte, köy okulları ve köy yolları başta olmak üzere okul bahçelerinden yol kenarlarına, kamusal alanlardan bozuk orman alanlarına, askeri birliklerden ibadethane ve sağlık ocağı bahçelerine kadar kısaca ağaçlandırma çalışması yapılabilecek bütün potansiyel alanlarda gerçekleştirilecektir.”

Türkiye Projeye Sahip Çıktı

Türkiye genelinde hedeflenen fidan sayısı 11.047.430 iken bugüne kadar sahiplenilen fidan sayısı 12.915.319 oldu. Ve rakam her geçen gün artıyor.

Bugüne kadar sahiplenilen fidanların ilk 5’e giren il dağılımı ise şöyle:

MANİSA: %165

ISPARTA: %162

BİNGÖL: %158

TUNCELİ: %152

YOZGAT: %150

Peki Fidan Dikimi Ücretli mi?

Yurttaşların merak ettiği sorunun cevabı belli oldu. Fidan sahiplenmek, ücretsiz şekilde yapılıyor.

Geleceğe Nefes Fidan Kampanyasına Nasıl Katılabilirsiniz?

https://gelecegenefes.com/ internet sitesi üzerinden “katıl” bölümü üzerinden isim, soy isim, e-posta ve il seçilerek fidan sahiplenilebilir.

Bir yanıt yazın