Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

Bugün enflasyon açıklandı! Asgari ücret zammı belli oldu: 2023 yılında asgari ücret 9.900 TL olacak sürprizi

2023 yılı asgari ücreti için milyonlarca çalışan büyük bir beklenti içinde olduğu belirtildi. Bunun yanı sıra Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan da çok önemli açıklamalar geliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarında “Çalışanları enflasyona ezdirmeyeceğiz” ifadelerini kullanmıştı. Bu açıklamalar sonrasında 2023 asgari ücret zam oranı ise heyecanla beklenmeye başlanmıştı. Vatandaşlar “2023 asgari ücret ne kadar olacak?” sorunun yanıtını beklemeye başladı.

ERDOĞAN’IN AÇIKLAMALARI

Konu ile ilgili olarak Milyonlarca vatandaş heyecanla 2023 yeni asgari ücret zammını beklerken asgari ücret hakkında tahminler gündeme geldiği paylaşıldı. Asgari ücret zammına ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:

“İnşallah önümüzdeki yılbaşında, tüm ücretlilerin durumlarını, kayıplarını telafi edecek şekilde tekrar gözden geçireceğiz. Hep söylediğimiz gibi, hiçbir vatandaşımızın enflasyonun altında ezilmesine izin vermeyeceğiz.”

Asgari ücret zammı doğrultusunda daha önceki yıllarda yapılan artışlarda bakıldığında genelde enflasyonun 5 ila 7 puan üzerinde artışlar yapıldığı aktarıldı. Ayrıca asgari ücrete bu yıl yüzde 80’in sütünde zam yapıldı. Güncel asgari ücret ise 5.500 TL olarak ödeniyor. Yıl sonunda enflasyonun yüzde 65- 70 civarında olması tahmin ediliyor ve yılsonunda da enflasyonun yüzde 65- 70 civarında olması bekleniyor.

ASGARİ ÜCRET 9 BİN 900 TL OLABİLİR

Yıllık enflasyonun 10 puan üzerinde bir zam yapıldığında yani yüzde 80’lik bir artış ile net asgari ücret 9 bin 900 liraya çıkacağı ifade edildi. Asgari ücret hakkında net bir açıklama yapıldığında veya bir gelişme olduğunda okuyucularımızı EgeHaber olarak anlık olarak haberdar edeceğiz.