EkonomiKamu

Bugün ATM’ye gitmeyi unutmayın: Hesaplarınıza para yatırıldı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’tan alınan bilgilere göre SED ödemelerinin yapıldığını sosyal medya hesabı üzerinden duyurarak ”SED’den yararlanan çocuklarımız için ailelerin hesaplarına Ağustos 2022 ödemesi olarak toplam 328.311.460 TL yatırdık.” ifadesini kullandı.

ÖDEMELER BUGÜN YAPILDI

Bakan Yanık, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının çocukların temel ihtiyaçlarının ve okul masraflarının karşılanması amacıyla ihtiyaç sahibi ailelere Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) hizmeti sunduğunu kaydetti.

Bu hizmetle ekonomik gerekçelerle aile bütünlüğünün bozulmasının önüne geçmeyi hedeflediklerini dile getiren Bakan Yanık, her çocuğun yaşama en sağlıklı şekilde ailesinin yanında hazırlanabileceğine işaret etti. SED desteğiyle çocukların ailelerinin yanında büyümesini sağladıklarını belirten Bakan Yanık, SED’den yararlanan her bir çocuk için aylık ortalama 2.337 TL destek verildiğini kaydetti.

Bakan Yanık, ”SED’den yararlanan çocuklarımız için ailelerin hesaplarına Ağustos 2022 ödemesi olarak toplam 328.311.460 TL yatırdık.” ifadesini kullandı.