Gündem

Bugün arabası ile yola çıkacak olanlar dikkat: Gün boyu uygulanacak!

Bugün arabası ile yola çıkacak olanları ilgilendiren önemli bir gelişme yaşandı. 29 Ekim 2021 Cuma günü düzenlenecek yeni AKM (Atatürk Kültür Merkezi) binası açılış töreni nedeniyle trafiğe düzenleme getirildi. Bu kapsamda yapılan açıklama, gün boyu bazı bölgelerin trafiğe kapatılacağı bildirildi. Bu nedenle İBB’nin bölgedeki trafik akışını yönlendirme tabelaları ve Zabıta ekipleri ile koordine edeceği öğrenildi.

İBB, 29 Ekim’de yeni AKM binası açılışı nedeniyle Taksim trafik sirkülasyonunu yeniden düzenledi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 29 Ekim 2021 Cuma günü düzenlenecek yeni AKM (Atatürk Kültür Merkezi) binası açılış töreni nedeniyle, UTK (Ulaşım ve Trafik Düzenleme Komisyonu) kararı aldı.


Cumhuriyet Bayramı’nın 98. yıldönümünde, AKM binasına ulaşımı sağlayan bağlantı yolları da açılacak. Bu kapsamda hazırlanan “Beyoğlu Taksim Meydanı Atatürk Kültür Merkezi Çevresi Geçici Trafik Sirkülasyonu”, 29 Ekim 2021 Cuma günü, gün boyu uygulanacak.

Bazı caddeler trafiğe kapatılacak

Kararla; Mete Caddesi, Tak-ı Zafer Caddesi, Osmanlı Caddesi, Dünya Sağlık Sokağı, Sıraselviler Sokak’ın Kazancı Yokuşu ile kesişimine kadar olan kısmı ve İnönü Caddesi’nin Vakıf Çıkmazı’na kadar olan kısmı 1 gün süreyle trafiğe kapatılacak.

Kapanacak yollara alternatif güzergah olarak; Kurabiye Sokak, Zambak Sokak, Meşelik Sokak, Kazancı Yokuşu, Pürtela Sokağı, Kutlu Sokak, Muhtar Kamil Sokak ile İnönü Caddesi ve Miralay Şefik Bey Caddesi belirlendi.

AKM BUGÜN AÇILIYOR

Turizm Bakanı Ersoy Mehmet Nuri Ersoy bugün açılacak olan Atatürk Kültür Merkezi ile ilgili olarak”Dünyandaki örnekleri inceleyerek yeni bir işletme modeli kurguladık. Dünyada markalaşmış isimlerden bir sanat kurulu oluşturuyoruz. Buradaki gösterilere bu komisyon karar verecek. Sadece 2 salondan ibaret değil. 7 gün 24 saat yaşayacak bir sanat merkezi. Kompleksten bahsediyoruz. Beyoğlu Kültür Yolu Projesi’nin son halkası. 64 ayrı noktada etkinlikler 29 Ekim’de başlıyor.3 yıldır üzerinde çalışıyoruz. Aşama aşama hepsini hizmete almaya başladık. 17 gün boyunca 1000’den fazla sanatçının katılımı, 64 ayrı noktada yüzlerce etkinlikle sanatı sanatseverlerle bir araya getireceğiz.” ifadelerini kullanmıştı.