Kamu

Bugün açılacak mekanlar belli oldu! Normalleşmenin yeni adımı!

Türkiye’de corona virüsü sonrası 1 Haziran’da normalleşme adımları atılmaya başlanmıştı. Bu kapsamda pek çok yasak esnetilirken, pek çok işletme de yeniden faaliyetlerine başladı. Son olarak İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelge ile 1 Temmuz tarihinde yani bugün açılacak olan işletmeler belli oldu.

Çin’den dünyaya yayılan ve 11 Mart tarihinde Türkiye’de tespit edilen corona virüsü nedeniyle pek çok kısıtlama kararı uygulanmış çok sayıda işletme kapatılmıştı. Ancak vaka sayısındaki düşüşler ile beraber 1 Haziran tarihinde normalleşme adımları atılmaya başlandı. Bu kapsamda çok sayıda işletme faaliyetlerine yeniden başlarken, pek çok kısıtlama kaldırıldı. Son olarak İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelge ile normalleşmeye bir adım daha atıldı.

Genelgeye göre 1 Temmuz’da yani bugün açılacak olan mekanlar:

Bugün itibari ile sinema ve tiyatro salonları, düğün salonları, internet kafeler ve elektronik oyun salonları yeniden açılacak. Açılacak olan mekanlarda sosyal mesafe kuralı ve hijyen tedbirleri uygulanacak. Nargile kafe ve eğlence yerlerinin ne zaman açılacağı konusunda henüz yapılmış bir açıklama bulunmuyor.